Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба розкрив, де Україна хоче провести наступний Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розкрив, де Україна хоче провести наступний Саміт миру

Як повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба, Саудівська Аравія не є єдиним претендентом на проведення Саміту миру

21 червня 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону розповів, що Саудівська Аравія є не єдиним претендентом на проведення наступного Саміту миру.

Кулеба розкрив, де Україна хоче провести наступний Саміт миру

Дмитро Кулеба

Як підкреслив очільник МЗС, Україна також розглядає і інші країни, де можна було б провести таку зустріч.

“Ми дійсно налаштовані на те, щоб другий саміт відбувся в одній із країн так званого глобального Півдня. І тут є кілька якісних і сильних гравців, які виявляють інтерес до проведення другого саміту", — сказав Кулеба.

За його словами, наразі буде проводитися дуже велика робота для того, щоб вийти на другий саміт із максимально сильною позицією, яку буде підтримувати максимальна кількість країн-учасників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше вважалося, що наступний Саміт миру відбудеться саме у Саудівській Аравії. При цьому підкреслювалося, що до участі в ньому буде запрошена Росія. Такого розвитку подій не виключають і в Україні.

При цьому Дмитро Кулеба натякнув, що участь РФ у ІІ Саміті миру можлива за форматом Чорноморської зернової ініціативи. Експерти відзначають, що це свідчить про різку зміну переговорної стратегії України, яка раніше заявляла, що в жодному разі не буде вести переговори із Росією. З цього приводу навіть був прийнятий закон, який забороняю президенту вести такі переговори із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Проте, схоже, що все змінилося і в Україні або вірять, що можна з РФ домовитися, або ж просто блефують. При цьому експерти додають, що переговори з РФ – це шлях до заморожування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини