Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна різко міняє переговорну позицію: які можуть бути наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна різко міняє переговорну позицію: які можуть бути наслідки

Україна різко міняє переговорну позицію і уже готова домовлятися із РФ, говорить політолог Володимир Горбач

21 червня 2024, 12:00 comments13240
Поділіться публікацією:

Після швейцарської конференції, яка насправді називалася "Самітом миру в Україні" одразу кілька представників української влади заявили, що хочуть бачити на другому саміті Росію, відзначив політолог Володимир Горбач.

Україна різко міняє переговорну позицію: які можуть бути наслідки

Переговори України і РФ

Він нагадав, що ще в день саміту на цю тему висловлювався і президент, і глава МЗС, кілька днів тому зробив заяву голова Офісу президента Андрій Єрмак, а вчора — український посол у Сінгапурі. Сьогодні в ефірі телемарафону "Єдині новини" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба натякнув, що участь РФ у ІІ Саміті миру можлива за форматом Чорноморської зернової ініціативи.

"Ну що, здається друга (не)зернова угода наближається? Тепер про заморозку. Питання тільки в тому чи піде на це ворог. Формула миру Зеленського міняється на Формулу Ердоґана — Ґутієреша? Сумніваюся. Хто може рівно спілкуватися і щось гарантувати одночасно Україні і РФії?" — відзначає політолог.

За його словами, усі кивають в бік Саудівської Аравії як імовірного господаря другого саміту, але це не гарант припинення війни.

"ООН можуть залишити, для офіційності, а Туреччина може контролювати лише протоки з Чорного моря, але не інтенсивність боїв на суші. Тому ні. По-справжньому гарантами таких переговорів можуть бути (або сприйматися) КНР для РФії та США для України. А це вже глобальний рівень. Тому, мабуть, не зараз. У кращому випадку після виборів в США", — говорить Горбач.

І так, додає експерт, це різка зміна переговірної позиції України. Нічого спільного з росіянами і Путіним — це правильно. Але це шлях до заморозки конфлікту, а не до його розв'язання.

"Чи може це бути блефом з нашого боку, щоб показати недоговороздатнісь ворога? Може, але це було б дивно. Воно, російське керівництво, демонструє свою недоговороздатнісь регулярно. Сподіваюся, і цього разу Воно нас не підведе", — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що глава МЗС Дмитро Кулеба розкрив, як будуть проходити переговори з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Aleksandr

21 червня 2024, 12:39

Вчергове долю краiни, вернiше ii нарiду, будуть верiшувати без його участi, в темну? I нарештi хто цi "рiшали", знову якiсь AраХамii ? Один вже намагався i де вiн зараз? Вони мрiють, що рОстов без розмiру?


Новини