Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба пояснив, як на Саміті миру відреагували на умови Путіна для закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба пояснив, як на Саміті миру відреагували на умови Путіна для закінчення війни

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що ультиматум Путіна щодо війни в Україні не спрацював на Саміті миру.

16 червня 2024, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія визнала успішність Саміту миру у Швейцарії, тому хотіла його "перебити" заявами Путіна та його умовами щодо закінчення війни в Україні. Проте, за словами Кулеби, російському диктатору це не вдалось.

Кулеба пояснив, як на Саміті миру відреагували на умови Путіна для закінчення війни

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами на Саміті миру у Швейцарії зазначив, що російському диктатору не вдалось вплинути на учасників мирного саміту.

"Ультиматум Путіна не викликав жодного "апетиту" на Саміті миру", — сказав Кулеба.

Очільник МЗС України пояснює, що така активність з боку Кремля щодо Саміту миру показує успішність міжнародного заходу.

"У Росії розуміли, що саміт буде великим, успішним, треба чимось перебивати. Тому висунули "політичну ядерну зброю" в особі Путіна. Довелося йому особисто намагатися збивати наш саміт. Йому це не вдалося, тому серйозного ставлення до його позицій немає", — додав Кулеба.

Нагадаємо, що Путін заявив, що готовий до мирних переговорів з Україною висунувши свої умови. Російський диктатор вимагає нейтрального та без'ядерного статусу України, а також відмовитись від п'яти українських областей, які перебувають під повною або частковою окупацією армії РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міжнародні партнери Україні відреагували на ультимативні вимоги Путіна щодо закінчення війни в Україні. Вони назвали заяви російського диктатора "несерйозними", а самого Путіна не готовим до мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на заяви президента України Володимира Зеленського, який назвав умови Путіна ультиматумом до капітуляції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини