Головна Новини Суспільство Війна з Росією Крок до стабільності: До мережі під’єднали всі атомні енергоблоки
commentss НОВИНИ Всі новини

Крок до стабільності: До мережі під’єднали всі атомні енергоблоки

Останній атомний енергоблок Енергоатома сьогодні приєднали до мережі АЕС на підконтрольних територіях

13 грудня 2022, 17:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні о 01:09 приєднали до електромережі останній енергоблок-"тисячник" Енергоатома (потужністю 1000 МВт), триває набір потужності. Непростий ремонт з усунення пошкоджень, отриманих внаслідок обстрілів енергосистеми України 23 листопада 2022 року, завершено, повідомили в Енергоатомі, пишуть "Коментарі".

Крок до стабільності: До мережі під’єднали всі атомні енергоблоки

В електромережу України увімкнули останній енергоблок-"тисячник"

Масований ракетний обстріл армією РФ призвів до знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Україна практично пережила перший блекаут.

Інженери завершили непростий ремонт пошкоджень після обстрілів. Тепер енергосистема отримала додаткових 1000 МВт електроенергії. А всі 9 енергоблоків атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній Україні території, працюють на максимальній потужності.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що підключення блока-"тисячника" — це черговий крок до стабільності енергосистеми.
"Вірю, що залишилося недовго чекати, коли найбільша в Європі Запорізька АЕС буде звільнена з варварської рашистської окупації, і тоді ми зможемо видавати повну атомну потужність Енергоатома в енергосистему для потреб наших громадян та економіки, як ми це завжди робили взимку. А поки цього не сталося, сподіваємось і всіляко підтримуємо зусилля ЗСУ та усієї прогресивної світової спільноти щодо якнайшвидшого звільнення ЗАЕС і відновлення роботи всіх шести її енергоблоків", – зазначив президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.
Шість енергоблоків-"тисячників" тимчасово окупованої Запорізької АЕС дотепер не працюють. Їхнє включення блокують росіяни. ЗАЕС продовжує постійно споживати близько 100 МВт на власні потреби від енергосистеми України. 

Як писали "Коментарі", вже є певні домовленості щодо висновку виведення важкого озброєння із Запорізькою АЕС, де сьогодні перебувають російські загарбницькі війська, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи на Міжнародній конференції в Парижі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:48

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини