Головна Новини Суспільство Війна з Росією Критик Путіна прогнозує похмуре закінчення війни: які міста втратить Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Критик Путіна прогнозує похмуре закінчення війни: які міста втратить Україна

Україна втратить Харків до кінця цього року та Одесу у 2025, прогнозує Михайло Ходорковський розвиток подій на війні в Україні.

19 травня 2024, 13:05 comments11553
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній російський олігарх і критик російського диктатора Володимира Путіна Михайло Ходорковський зробив похмурий прогноз про те, як закінчиться війна в Україні. За словами Ходорковського, Україна втратить Одесу та Харків до середини 2025 року.

Критик Путіна прогнозує похмуре закінчення війни: які міста втратить Україна

Михайло Ходорковський. Фото з відкритих джерел

Михайло Ходорковський в інтерв'ю Bild дав прогноз за яким Росія виграє війну в Україні та захопить ще більше українських територій. За його словами це "проста арифметика", адже Росія вкладає у війну більше ресурсів ніж Україна, а також те, що надає Захід.

Як приклад Ходорковський заявив, що Україна мала ВВП до війни 160 млрд доларів, тоді як Росія – 2,2 трлн. Якщо ж рахувати витрати на війну, то за словами колишнього російського олігарха Путін витрачає 120 млрд доларів на рік на війну в Україні, що відповідає 5,4% ВВП країни. А європейська допомога складає 88 млрд доларів, що становить 0,25% ВВП ЄС. 

Критик Путіна зазначив, що якщо допомога й надалі буде на такому ж рівні від західних партнерів, то Україну чекає похмурий прогноз на війну.

"До кінця року Україна втратить Харків, до середини 2025 року Одесу, а до середини 2026 року почне партизанську війну", — прогнозує Ходорковський.

Крім того, Ходорковський вважає, що Львів можна зберегти лише в ому випадку, якщо туди будуть надіслані війська НАТО.

Михайло Ходорковський — російський бізнесмен, олігарх та опозиціонер, який після втечі з Росії живе у Великій Британії. У 2003 році Ходорковський вважався найбагатшою людиною Росії. Того ж року російський бізнесмен був звинувачений російською владою у шахрайстві та затриманий. Через два роки відбувся суд на якому його визнали винним та засудили до 10 років в'язниці. Після помилування Путіна у 2013 році, Ходорковський виїхав до Швейцарії, а згодом потрапив до Великої Британії. Видання The Economist описує Ходорковського, як "провідного критика Кремля у вигнанні". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ходорковський прогнозує, що у випадку поразки України у війні буде військовий конфлікт між США та Китаєм.

Також "Коментарі" писали про прогноз Ходорковського щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

99

19 травня 2024, 12:43

От простых людей ничего не зависит.


Новини