Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ходорковський стверджує, якщо Україна програє буде війна між США та Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Ходорковський стверджує, якщо Україна програє буде війна між США та Китаєм

Колишній російський бізнесмен стверджує, що поразка України, може розпалити апетити Китаю.

16 лютого 2023, 14:28 comments1761
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з найбільших критиків російського режиму на Заході, бізнесмен Михайло Ходорковський вважає, що програш України призведе до війни між США та Китаєм. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю російського бізнесмена для видання The Washington Post.

Ходорковський стверджує, якщо Україна програє буде війна між США та Китаєм

Михайло Ходорковський. Фото з відкритих джерел

Михайло Ходорковський разом з ще двома критиками Кремля дружиною російського опозиціонера Олексія Навального та чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова невдовзі мають виступити на Мюнхенській конференції з безпеки. Це вперше, коли замість офіційних представників РФ були запрошені критики Путіна на безпекову конференцію до Німеччини.

Перед конференцією The Washington Post взяли інтерв’ю в російського бізнесмена, який стверджує, що поразка в Україні призведе до початку більшої війни.

"Програна війна в Україні є сходинкою до війни в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", — говорить Ходорковський.

Російський бізнесмен говорить, що інші країни можуть побачити слабкість США у поразці України та зможуть цим скористатись, особливо це стосується Китаю, який проявляє інтерес до Тайваню.

Ходорковський стверджує, що ніхто не очікував такої сильної підтримки України, проте для перемоги за його словами, вона має бути ще потужнішою.

"Єдине, що може переломити ситуацію на полі бою, — це авіація", — стверджує Ходорковський та додає, що "все інше – другорядне".

Нагадаймо, що російський бізнесмен та колишній власник нафтової компанії "ЮКОС" Михайло Ходорковський у 2005 був засуджений в Росії, проте в 2013 році отримав помилування від Путіна та переїхав до Швейцарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти пояснили, чому союзники не дають Україні винищувачі.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни націлились не тільки енергоструктури: Шмигаль розповів про нові цілі армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини