Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кримська поліція повідомила про підозру у держзраді депутату російської Держдуми
commentss НОВИНИ Всі новини

Кримська поліція повідомила про підозру у держзраді депутату російської Держдуми

Перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання Державної думи РФ голосував серед інших депутатів про надання дозволу на ведення військ на територію України

13 грудня 2022, 14:15 comments1288
Поділіться публікацією:

Українські правоохоронці повідомили про підозру депутату російської Держдуми 1968 року народження за посягання на територіальну цілісність України. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє НПУ у Facebook.

Кримська поліція повідомила про підозру у держзраді депутату російської Держдуми

Держдума РФ. Фото: з відкритих джерел

Підозрюваний – уродженець Маріуполя Донецької області. Перед повномасштабним вторгненням російських військ в Україну депутат голосував за надання дозволу на ведення військ на територію України. Нагороджений медаллю "за отвагу" та "бойовою" медаллю "за асвабаждєніє Маріуполя" наказом так званого голови так званої "ДНР" Дениса Пушиліна.

В ході досудового розслідування проведено 8 санкціонованих обшуків, під час яких виявлені та вилучені оригінали документів, що підтверджують наявність у підозрюваного 11 квартир у Києві. Вирішується питання про накладення арешту на вказану нерухомість.

Депутату інкримінують вчинення злочину за ч. 1 ст. 110-2, ч. 2 ст. 110 ККУ. Йдеться про фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Варто зазначити, правоохоронці традиційно не називають ім'я підозрюваного, але за даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Сабліна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський, звернувшись 12 грудня до учасників саміту G7, серед іншого закликав Росію закінчити війну до Різдва. А самі лідери "Великої сімки" на віртуальній зустрічі, в якій брав участь Зеленський, домовилися продовжувати підтримку нашої країни, зокрема фінансову, створити платформу координації допомоги Україні та надати нам більше засобів ППО. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" виступ українського президента та заяви за підсумками саміту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини