Головна Новини Суспільство Війна з Росією Крим став територією страху і втрачає свою унікальність, - глава Меджлісу
commentss НОВИНИ Всі новини

Крим став територією страху і втрачає свою унікальність, - глава Меджлісу

Півострів перетворюють на військовий форпост Росії, знищуючи все автентичне і нав’язуючи російськість

13 березня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

За дев’ять років окупації Криму Російською Федерацією півострів перетворився на територію страху. Крім того, він втрачає свою унікальність. Кремль вивіз із території Криму багато музейних цінностей, які помічені навіть в Ермітажі. Про це в Телеефірі сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Крим став територією страху і втрачає свою унікальність, - глава Меджлісу

Люди на анексованому півострові потерпають від репресій та гонінь

“Там, де страх, люди споконвічно не можуть розвиватися, вони практично живуть одним днем, завжди стурбовані, завжди занепокоєні долею своїх близьких, не можуть ніяк заспокоїтися, тому що кожен день приносить все нові й нові свідоцтва репресій, гонінь з боку окупаційної влади”, — розповів він.

Чубаров звернув увагу, що Крим буквально щодня втрачає свою унікальність, яка зумовлена його багатовіковою тисячолітньою історією і внесками багатьох народів і культур.

“Унікальність Криму зараз знищується внаслідок перетворення цієї території на військовий форпост Росії: дуже багато чого зноситься потворно, все ламається, зносяться цілі природні об’єкти”, — повідомив глава Меджлісу.

Він зазначив, що Кремль намагається надати Криму якусь російськість і привнести в його життя ті культурні традиції та цінності, які ніколи не мали жодного стосунку до півострова.

“Звичайно, все це доведеться виправляти, вичищати. Багато в чому втрати будуть просто не поворотні, такі як знищення пам’яток кримськотатарської культури. За великим рахунком, Москва сьогодні остаточно знищує ті нечисленні поодинокі пам’ятники кримськотатарської культури, архітектури, які вдалося зберегти після депортації 1944 року і майже півстолітнього вигнання кримських татар”, — зауважив Чубаров.

"Коментарі" також писали про те, що з нагоди 9 річниці анексії Криму російський президент Володимир Путін може відвідати тимчасово окупований  регіон України.

Як повідомляв портал "Коментарі", керівництво Росії готує плани евакуації з окупованого Криму. Росіяни формують першочерговий перелік працівників та їх сімей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — СБУ затримала "заступника міністра Криму".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

rrrrr

13 березня 2023, 23:39

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!------- http://redirect.sk/kiska


Новини