Головна Новини Суспільство Війна з Росією Крилаті "розумні бомби" JDAM вже працюють в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Крилаті "розумні бомби" JDAM вже працюють в Україні

Поки що українські військові мають невеликий запас цих бомб

7 березня 2023, 11:28 comments10659
Поділіться публікацією:

Україна вже задіє на полі бою "розумні бомби" JDAM. Як передає видання "Коментарі", про це під час круглого столу для ЗМІ заявив командувач ВПС США в Європі Джеймс Хекер, передає The War Zone.

Крилаті "розумні бомби" JDAM вже працюють в Україні

Крилаті "розумні бомби" JDAM. Фото: із відкритих джерел

Хекер зазначив, що запас цих бомб, які можуть вражати цілі на відстані до 45 миль, завдяки висувним комплектам крил, в даний час відносно невеликий. Проте вони можуть представляти реальні проблеми для російських збройних сил.

Як повідомляється, точна конфігурація JDAM-ER, які Україна отримала, наразі неясна. Хекер також наголосив, що загальна кількість JDAM-ER, яка зараз є в Україні, обмежена.                                                                           

"У них (Ред. — ЗСУ) достатньо, щоб завдати кількох ударів", — зазначив Джеймс Хекер.

Розмови про передачу Україні "розумних бомб" розпочалися ще наприкінці минулого року. Тоді в мас-медіа з'явилася інформація про те, що Білий дім планує відправити Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ – вже знайшли виправдання.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Financial Times стверджує, що Іран готовий до співпраці з російською федерацією і не проти продати балістичні ракети, проте Кремль нібито вагається, побоюючись, що тоді США погодяться надати Україні довгоочікувані ракети ATACMS, що дозволяють завдавати удару на відстань до 0 км. Експерти проаналізували цю інформацію спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини