Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль зятягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль зятягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон

Якщо здатися в полон без поранень, то росіянам загрожує до 10 років в'язниці.

19 травня 2023, 16:52 comments4328
Поділіться публікацією:

Якщо російський солдат опиниться в українському полоні і потім з'ясується, що він туди потрапив без серйозних поранень, то йому загрожує серйозний термін за ґратами. Як повідомляє портал "Коментарі", такі рекомендації отримали російські суди. Насамперед їх затвердив пленум Верховного суду РФ.

Кремль зятягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Так, російський солдат буде вважатися злочинцем, якщо здався в полон добровільно – "свідомо при наявності можливості чинити рішучий опір противнику і уникнути захоплення в полон".

Єдиний варіант, коли російська держава не буде вважати злочинцем свого солдата, який потрапив у полон – якщо він був "за своїм фізичним станом не здатний ухилитися від полону".

"Наприклад, перебування військовослужбовця в безпорадному стані, в тому числі внаслідок важкого поранення або контузії", — йдеться в роз'ясненні Верховного Суду РФ.

Також вказується, що російський солдат зобов'язаний "чинити рішучий опір противнику", навіть перебуваючи в повному оточенні. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — 450-й день повномасштабного вторгнення Росії: основні висновки — до чого готується Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити "позитивне політичне рішення" про членство України в Альянсі на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає сенсу говорити про вступ України до Альянсу, поки наша країна не перемогла у війні проти Росії. А за інформацією The Washington Post, серед країн блоку активізувалися дискусії щодо конкретних перспектив членства України у НАТО. Як оцінюєте те, що відбувається в "танцях" навколо євроатлантичних перспектив України в НАТО, які могли бути реалізовані ще 2008-го? Які очікування від липневого саміту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини