Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль злякався "таємної операції" України: про що попередив Бєлоусов Остіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль злякався "таємної операції" України: про що попередив Бєлоусов Остіна

За інформацією NYT, Москва ініціювала розмову із Вашингтоном

27 липня 2024, 10:02 comments3349
Поділіться публікацією:

На початку липня з ініціативи російської сторони відбулася телефонна розмова міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Глава Міноборони РФ повідомив про українську "таємну операцію" проти Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це стало відомо виданню "The New York Times".

Кремль злякався "таємної операції" України: про що попередив Бєлоусов Остіна

Бєлоусов та Остін. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ, з посиланням на джерела, зазначило, що Остін отримав "незвичайне прохання" від Бєлоусова про бажання поговорити телефоном.

За словами поінформованих американських чиновників, 12 липня Бєлоусов дзвонив, щоб передати попередження: росіяни виявили українську таємну операцію проти Росії, яка, на їхню думку, проводилася з дозволу американців. Чи знав Пентагон про цю змову, спитав пан Білоусов у пана Остіна, і про те, що він може призвести до загострення напруженості між Москвою та Вашингтоном?

NYT пише, що представники Пентагону були здивовані цим твердженням і не знали про таку операцію.

"Але що б не сказав Бєлоусов, всі три посадовці (Пентагону — ред.) сказали, що це було сприйнято досить серйозно, що американці зв'язалися з українцями і сказали, по суті, якщо ви думаєте про те, щоб зробити щось подібне , не робіть цього", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що незважаючи на глибоку залежність України від США у військовій, розвідувальній та дипломатичній підтримці, українські чиновники не завжди прозорі зі своїми американськими колегами щодо своїх військових операцій, особливо тих, які спрямовані проти російських об'єктів у тилу ворога. Ці операції розчарували американських чиновників, які вважають, що вони не лише не покращили позицію України на полі бою, а й ризикують відштовхнути європейських союзників та розширити війну.

Видання вказує на те, що за останні два роки до операцій, що викликали занепокоєння США, належали удар по російській авіабазі на західному узбережжі Криму, вибух вантажівки, яка зруйнувала частину мосту через Керченську протоку та удари безпілотників у глибині території Росії.

У публікації наголошується, що українські офіційні особи відмовилися коментувати це питання. Кремль також відмовився від коментарів, а МО Росії не відповіло на запит про коментар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати на фронті найближчими місяцями: коли закриється вікно можливостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини