Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль уже підготував методички, як висвітлювати майбутній контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль уже підготував методички, як висвітлювати майбутній контрнаступ ЗСУ

Російське військово-політичне керівництво вже готує росіян до потрясінь на тлі настання ЗСУ

3 травня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

У Кремлі на тлі очікувань початку контрнаступу ЗСУ готують інформаційний простір для росіян, маючи намір знизити потрясіння зазомбованих пропагандою громадян від потенційних успіхів Сил оборони України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль уже підготував методички, як висвітлювати майбутній контрнаступ ЗСУ

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За даними ISW, з'явилася інформація про те, що Кремль вже поширив нові "темники" з інструкціями для російських державних ЗМІ про те, як висвітлювати майбутній потенційний український контрнаступ. Якщо такі "темники" реальні, це вказує на створення Москвою інформаційних умов як для ефективної оборони РФ, так і для пом'якшення потрясінь у російському інформаційному просторі від успіхів українських військ на фронтах.

Про отримання такого керівництва заявляло російське опозиційне видання "Медуза" 2 травня. У ньому, як повідомляється, державним ЗМІ наказується "не знижувати очікувань щодо оголошеного українського контрнаступу" або заявляти, що Україна не готова до контрнаступу, натомість трактуючи можливість настання ЗСУ як даність.

Натомість у керівництві, як повідомляється, наголошується, що російська преса має зосередитися на допомозі Заходу в галузі безпеки та підтримки України. У "Медузі" повідомляли, що джерела, близькі до адміністрації російського диктатора Володимира Путіна, заявили, що мета висвітлення — дозволити Кремлю оголосити про військову перемогу у разі невдачі українського контрнаступу та обґрунтувати успішний контрнаступ, стверджуючи, що втрати РФ будуть зрозумілі, оскільки " весь Захід зосередив величезні зусилля на фронті.

"У передбачуваному документі йдеться про те, що Кремль готується, якщо не очікує, українських успіхів і планує пом'якшити деморалізацію в російському інформаційному просторі", — розповідають експерти ISW.

Експерти додали, що це стало важливою російською адаптацією попередніх контрнаступів ЗСУ у Херсонській та Харківській областях, які "викликали драматичні потрясіння та деморалізацію як у російських збройних силах, так і в російському інформаційному просторі, які Кремль, ймовірно, прагне пом'якшити".

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ – агресор: чому "нейтральні країни" підтримали хворобливу для Кремля резолюцію ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини