Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль розраховує, що Захід змусить капітулювати Україну: звідки така впевненість
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль розраховує, що Захід змусить капітулювати Україну: звідки така впевненість

РФ жорстокими ударами по Україні демонструє Заходу, що нібито готова на все, і розраховує, що партнери Києва налякаються і змусять його капітулювати

5 вересня 2024, 10:33
Поділіться публікацією:

Жорстокими обстрілами України РФ домагається, щоб в українців виникли почуття безнадійності та страху за своє майбутнє і майбутнє своїх дітей, а також будь-які інші нераціональні і емоційні реакції, аж до пошуку провини в собі, у своїх співгромадянах, військових, державі, відзначив політолог Юрій Богданов.

Кремль розраховує, що Захід змусить капітулювати Україну: звідки така впевненість

Війна в Україні

"Вони хочуть, щоб нашою реакцією були заціпеніння чи втеча. Або від реальності, або з країни. Однак, попри всі зусилля Росії, українське суспільство демонструє надзвичайну стійкість. Це руйнує плани Москви і затягує конфлікт, у якому Росія не може досягти успіху виключно військовими засобами", — вважає політолог.

За його словами, крім цієї стратегія дестабілізації, яка має роз’єднати суспільство і армію, Кремль розраховує, що уряди Європи і Америки будуть тиснути на Україну, щоб просувати переговори для замороження конфлікту на вигідних для Росії умовах.

"Чому це саме так має спрацювати на західні уряди? Путін намагається довести, що Росія готова йти до кінця, не зупиняючись перед жодними моральними обмеженнями", — додав експерт.

При цьому він переконаний, що основною причиною, чому Росія вдається до масових атак на цивільних, є її нездатність досягти військової перемоги на полі бою. Тобто, підкреслює експерт, в умовах тривалої війни Кремль стикається з вичерпанням власних резервів, що обмежує можливість продовжувати наступальні операції.

"Так, їх потенціал на Донбасі теж рано чи пізно вичерпається. Як наслідок, Москва змушена звертатися до тактик терору, щоб досягти бажаного результату гібридно. На яку логіку вони спираються? На логіку КДБ, звідки походить Путін і майже все його оточення. І якою школою вони керуються", — відзначив Богданов.

За його словами, одним зі стовпів роботи КДБ було рефлексивне управління — методика примусу ворога до ухвалення рішень на основі маніпуляції його сприйняттям, мисленням і вибором.

"В рамках цієї стратегії вони будуть провокувати нас і партнерів на емоційні і незважені реакції, на дестабілізацію і помилкові рішення. Їх задача — максимально розіграти цю карту до виборів у США. Максимально деморалізувати Україну, досягти всіх можливих успіхів на фронті і продемонструвати світу свою “непереможність”. Так, вони все ще розраховують на перемогу свого кандидата і те, що Україну примусять до капітуляції на фоні їх успіхів і аури “непереможених”, — заявив політолог.

В цих умовах, каже експерт, головне завдання України і світу витримати цей безпрецедентний кривавий психологічний тиск.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ вдарила балістикою по Полтаві та Львову. В результаті ударів щонайменше 60 загиблих. Експерти вважають, що Росія перейшла до виконання так званого "плану Б", коли вона буде посилювати терор і бити по цивільній інфраструктурі, щоб викликати паніку серед українців. Розрахунок Кремля на те, що виснажені і налякані українці вимагатимуть від влади піти на мир з Росією на будь-яких умовах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини