Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль провів перестановки у військовому командуванні РФ: у ISW пояснили, чим це викликано
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль провів перестановки у військовому командуванні РФ: у ISW пояснили, чим це викликано

Аналітики ISW пояснили перестановки у військовому командуванні РФ на тлі конфлікту Шойгу та Пригожина

18 лютого 2023, 07:50 comments2520
Поділіться публікацією:

Кадрові перестановки у командуванні військових округів Росії спрямовані на те, щоб згладити попередні провали в Україні, а також зменшити напруженість між Міноборони РФ та засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль провів перестановки у військовому командуванні РФ: у ISW пояснили, чим це викликано

Міноборони РФ. Фото: з відкритих джерел

Експерти відзначають, що Міноборони Росії підтвердило, що призначило командувачем Центральним військовим округом (ЦВО) генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева і що раніше воно призначило командувачем Південного військового округу (ПВВ) генерал-полковника Сергія Кузовлєва, Західним військовим округом (ЗВО) генерал-лейтенанта Євгена Нікієні. і генерал-лейтенант Рустам Мурадов як командувач Східного військового округу (ВВО).

На думку аналітиків, формалізація командувачів військових округів, ймовірно, є частиною зусиль, спрямованих на дистанцію російських збройних сил від минулих невдач і підготувати їх до нового великомасштабного наступу в Україні.

Крім того, перестановка також супроводжує ймовірну спробу Міноборони чіткіше розмежувати зони відповідальності кожного військового округу в Україні.

"Призначення цих командирів не означає відновлення довоєнного керівного блоку МО або розширення ультранаціоналістично налаштованих силовиків, незважаючи на повідомлення про зв'язки Никифорова з Євгеном Пригожиним та зв'язок Мордвічева з головою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим", — йдеться у звіті.

На думку експертів, Кремль призначив на ці посади постатей щодо нейтральних у боротьбі між засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним та Міноборони, щоб заспокоїти обидві сторони, а також, ймовірно, створив потенційних "цапів-відбувайлів" за будь-які майбутні невдачі в Україні, щоб захистити нещодавно призначеного командувача театром військових дій Валерія Герасимова від потенційної критики.

У той же час, аналітики вважають, що Пригожин проводить інформаційний контрнаступ проти традиційного російського військового істеблішменту.

"Пригожин, ймовірно, розгорнув посилену інформаційну кампанію проти Міноборони РФ у відповідь на можливу роль Шойгу у перешкоджанні продовженню кампанії з вербування ув'язнених, а також на загальне зниження впливу Пригожина", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії — чи є передумови для цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у МЗС України назвали головну мету щодо утримання ЗСУ Бахмута.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

18 лютого 2023, 11:31

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини