Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль програв Бєлгородщину: чому Путін не має військ, щоб прикрити прикордонні області
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль програв Бєлгородщину: чому Путін не має військ, щоб прикрити прикордонні області

Якщо Росія захоче підготуватися до відбиття подальших рейдів, то їй доведеться вивести з України від 50 до 60 тисяч військовослужбовців

26 травня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Бійці "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" 22 травня здійснили успішний рейд на територію Бєлгородської області. Після цього було багато суперечливої інформації. Зрештою бійці відповіли на запитання журналістів із території України. Але вже 25 травня бійці РДК знову записали відеозвернення з одного із сіл Бєлгородської області, показавши, що Росія так і не змогла встановити контроль над кордоном. Скільки солдатів потрібно задіяти Кремлю, щоб не допустити більше подібних "проривів"? І, чи має Путін стільки військ, скільки потрібно, щоб прикрити прикордонні регіони? Видання "Коментарі" розбиралося у питанні, проаналізувавши думки експертів.

Кремль програв Бєлгородщину: чому Путін не має військ, щоб прикрити прикордонні області

Бєлгородська область. Фото: із відкритих джерел

Між українським кордоном та Москвою, окрім кількох місцевих частин та прикордонників, немає ні дивізій, ні бригад – нічого не залишилося

Військовий експерт Томас Тейнер в інтерв'ю "BILD" заявив, що бійці "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" змогли за один день завоювати більше території, ніж найманці "Вагнера" за цілий рік у Бахмуті.

Тейнер прогнозує, що рейди бійців РДК з української території продовжаться і надалі. В іншому випадку, якщо Росія захоче підготуватись до відображення подальших рейдів, їй доведеться вивести з України від 50 до 60 тисяч військовослужбовців.

Експерт окремо зазначає, що Кремль опинився у вкрай утрудненій ситуації.

"Від грандіозного плану завоювати Київ за три дні вони тепер дійшли до того, що не можуть захистити регіональні центри – такі як Білгород. Це повна катастрофа для Путіна", — заявив Тейнер.

Путін сьогодні має можливість прикрити прикордонні регіони

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "ТСН" висловив думку, що те, що відбувається в Бєлгородській області, розкрило дуже багато проблем у Росії. Зокрема, корупцію, те, що росіянам нічим прикрити прикордонні з Україною зони, а також дуже цікаву деталь, якщо це правда – що за рік повномасштабної війни вони не вивезли тактичну ядерну зброю, що межує з Україною Бєлгородщини.

"Річ у тому, що РФ – така країна, яка думає, що їм дозволено все, а інші мають виконувати закон. Я думаю, що настільки авантюрними були погляди російського вищого керівництва, що вони навіть не порушували питання ризику, а якщо ЗСУ перетнуть кордон і розгромять російську армію? У них навіть такої думки не було", – заявив Жданов.

За його словами, якщо постійно слухати те, що розповідає російська пропаганда, то складається думка, що росіяни з першого дня війни тільки перемагають і всі знищують, отже, і нема чого прикривати кордон. Ось тільки тепер усі переконалися, що не все так просто. Виявилося, що прикордонники РФ, окрім перевірки документів, нічого особливо не роблять.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід дозрів з постачанням озброєння для перемоги України – які сподівання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини