Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль погрожує не лише Україні: чи справді Росія готується до війни з Європою
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль погрожує не лише Україні: чи справді Росія готується до війни з Європою

Війна в Україні утримує увагу Росії зараз, але Росія все одно готується до глобального протистояння

5 грудня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Офіційно Кремль не змінив свої методички і росіянам втюхується теза про те, що РФ веде війну не проти України, а проти всього західного блоку НАТО. Нерідко з боку Москви звучать прямі погрози на адресу Заходу, але яка ймовірність того, що Росія справді розпочне війну з іншими країнами Європи, які є членами НАТО? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Кремль погрожує не лише Україні: чи справді Росія готується до війни з Європою

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Потрібно випереджати Росію у зміцненні військового потенціалу

Командуючий багатонаціональним корпусом НАТО на північному сході Юрген-Іоахім фон Сандрарт в інтерв'ю виданню LRT.lt заявив, що сьогодні Росія є головним джерелом небезпеки для європейського регіону, і зараз вона нарощує потенціал.

Юрген-Йоахім фон Сандрарт зазначив, незважаючи на зосередженість на спробах знищити Україну, Росія вже почала відновлювати свій військово-економічний потенціал, спрямований на протистояння з НАТО, насамперед у регіоні Балтійського моря.

"Але ми маємо бути дуже обережними, які висновки ми робимо з цього. (...) Вважати, що захиститися від Росії можна тільки закупівлею безпілотників і ППО, неправильно. Об'єднані наземні, морські, повітряні, кібернетичні засоби та можливості (...) все ще є ключовими для поля бою", – наголосив він.

Фон Сандрарт вважає, що найкращий спосіб захистити країни Балтії від російського вторгнення – це випереджати Росію у зміцненні військового потенціалу НАТО у регіоні. Тільки так можна утримати агресора від спокуси напасти.

За 2 роки Росія точно відновитись не зможе

Військовий аналітик, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "24 каналу" заявив, що країни НАТО мають розуміти, що Росія погрожує не лише Україні, а й їм. Тому Альянсу потрібно збільшувати військові витрати.

За словами експерта, зараз робляться спроби повернути держави Заходу до того планування, яке вони дотримувалися за часів Холодної війни.

"Звичайно, перегляд зараз концептуальний продовжується. І це добре, адже, враховуючи існуючі бюрократичні процедури, на це потрібен час", — каже Мусієнко.

Він додав, що Росія зараз розраховує на те, що щось зміниться внаслідок виборів президента США у 2024 році, а також виборів у Європі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ переходять до оборони по всьому фронту: яку мету переслідує ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини