Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль очікує поразки: Перші ознаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль очікує поразки: Перші ознаки

Індикатором усвідомлення провалу РФ є кілька чинників, хоча вони ще не набули надто масового характеру

10 квітня 2023, 15:21 comments3813
Поділіться публікацією:

На закритій частині засідання Ради безпеки РФ, яке Путін проводив минулого тижня, обговорювалися проблеми у російській обороні та перспектива можливого програшу. І сам Путін, і військове командування РФ розуміють, що війну вже не виграти. Про це в Телеефірі сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж, пишуть "Коментарі".

Кремль очікує поразки: Перші ознаки

Експерт назвав перші ознаки того, що Росія готується до програшу у війні з Україною

За словами ексрозвідника, в наявності — ознаки нестримної паніки росіян, яка поки що проявляється не на офіційному рівні, проте її проявів уже чимало. По-перше, Росією не було досягнуто задекларованих військових завдань, що не може не відбиватися на настроях.

“Декларувалось російським керівництвом, що буде захоплено Бахмут, Авдіївка, Вугледар, вся Донецька та Запорізька області, буде “повернення” Херсона. Все це не відбулося. Навпаки, ми не лише відбивали потужні атаки, але й контратаки проводимо, дуже потужні вогневі удари, особливо по Запорізькій області — склади боєприпасів. Проводиться партизанська боротьба — знищуються колаборанти”, — коментує військовий експерт.

По-друге, важливим індикатором усвідомлення поразки, як зазначив Маломуж, є виїзд сімей російських військових, ФСБ-шників із тимчасово окупованих українських територій: Запорізької, Херсонської областей та навіть Криму.

“Це ознаки того, що вони чекають великих змін, тобто великої поразки. Паніка поки що тільки проявляється в неформальному форматі, в розмовах про конкретні дії — виїзд, евакуацію, як вони кажуть. Тобто вже формується позиція великої втечі”, — констатує екскерівник Служби зовнішньої розвідки України.

Він додав, що зведення окупантами оборонних споруд, типу 70-кілометрового протитанкового рову в Запорізькій області, також говорить про невпевненість росіян та побоювання поразки. А це позначиться на їхній обороноздатності.

“Це позначиться на всіх представниках і збройних сил, і спецслужб Росії, і місцевих колаборантів. Це сукупність фактів, яка грає на нашу перемогу, нашу перспективу… Уже інтуїтивно формується така суспільна свідомість, що програш Росії близький, тому вони чекають на фатальний день”, — підсумував Микола Маломуж.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, на окупованій Росією території Запорізької області супротивник спорудив величезний окоп, загальна довжина якого понад 70 кілометрів.

Писали "Коментарі" також, що окупаційні війська не полишають спроб захопити якомога більше територій України. Однак завдяки вправній роботі ЗСУ вони щодня зазнають шалених втрат.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — “золотий мільярд” на розвиток світового зброєбудування: Що чекає ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини