Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль намагається замовчувати невдачі на війні: у ISW назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль намагається замовчувати невдачі на війні: у ISW назвали причину

Аналітики звернули увагу, що суперечки між відомими персонами у російському медіапросторі наголошують на чутливості Кремля до обговорення невдач на війні.

3 серпня 2023, 08:20 comments7864
Поділіться публікацією:

Кремль став уразливішим на тлі суперечок між впливовими медіаперсонами та "військорами" через повідомлення про невдачі в окупованому Криму та на війні, і намагається стримати паніку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль намагається замовчувати невдачі на війні: у ISW назвали причину

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначили, що суперечки між відомими персонами у російському медіапросторі наголошують на чутливості Кремля до обговорення невдач на анексованому півострові та в цілому в Україні. Також це ще більше оголило лінії розколу всередині спільноти воєнкерів.

У звіті наводиться приклад, що одна з останніх суперечок серед "воєнкорів" відбулася після того, як були розміщені в інтернеті зображення наслідків нещодавніх українських ударів під Севастополем та на Чонгарському мосту.

Експерти вважають, що така суперечка свідчить про те, що удари Києва є дражливою точкою у провоєнному російському інформаційному просторі.

При цьому аналітики ISW зазначили, що після удару ЗСУ по Чонгарському мосту 29 липня переважна більшість російських "військоров" ніяк не коментувала це.

"Вище російське військове командування могло давати вказівки "військорам" мовчати про невдачі, в яких можна прямо звинуватити російське військове командування", – наголосили аналітики.

Крім цього, в Інституті звернули увагу на те, що Міноборони РФ офіційно видало зброю та транспортні засоби цивільним особам Бєлгородської та Курської областей.

"Виділення додаткових військових ресурсів у Бєлгородську та Курську області свідчить про те, що Кремль стає дедалі стурбованішим ударами на російському кордоні з Україною", – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть охопити РФ протести — про що говорять нові кроки режиму Путіна з мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини