Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль може поставити Україні новий ультиматум: що до цього приведе
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль може поставити Україні новий ультиматум: що до цього приведе

Операція в Курській області може допомогти як Україні, так і Росії в питанні переговорів та просуванні своїх інтересів

15 серпня 2024, 10:14 comments3763
Поділіться публікацією:

Операція у Курській області може мати два сценарії розвитку, вважає політичний оглядач Андрій Ганжа. На його думку, перший варіант буде передбачати посилення просування української армії в Курській області з подальшим заходом на Бєлгородщину і Брянщину.

Кремль може поставити Україні новий ультиматум: що до цього приведе

Переговори України і РФ

При цьому, українські війська створять плацдарми, виходячи з тактичних задумів, і не обов'язково це передбачатиме взяття під контроль усіх населених пунктів трьох російських областей. Росія, в свою чергу, не встигне спорудити там серйозні укріплення і перекинути війська з гарячих напрямків на фронті. Експерт підкреслив, що такі операції можливі лише тоді, коли в України є необхідні резерви.

Якщо Україні вдасться реалізувати цей сценарій, то Захід може зняти обмеження на удари по тилових військових об'єктах на території Росії, вважає Ганжа. Всі ці дії разом вдарять по авторитету диктатора Володимира Путіна, а російські війська знизять теми наступу на Донбасі.

"І вже на перемовинах, коли б вони не були, Росія буде змушена піти на дуже серйозні поступки. Тому що їй загрожуватиме заморозка війни на нових лініях і з українськими військами на своїх територіях. Наслідки угоди стануть непередбачуваними, і Москва справді замислиться, щоб віддати Україні окуповані території і забрати свої", — говорить експерт.

А от другий сценарій передбачає події, в рамках яких росіянам вдасться здійснити маневри, перекинути війська на Курський напрямок і витіснити українську армію з регіону. За цих умов Путін оголосить мобілізацію, посилить своє угруповання в Україні, яке піде в нові наступи.

"Противник спробує не лише взяти Донецьку область, а й піти далі, і також суттєво посилить тиск на інших напрямках. Наприклад, кине додаткові сили на північ Харківської області або на південний фронт. Кремль спробує поставити Україні новий ультиматум: заморозка по лінії, куди дійде посилене російське угруповання, або продовження наступу", — вважає експерт.

За цих умов перемовна ситуація стане схожа на ту, яка була до Курської операції. Але якщо нещодавній ультиматум Росія реалізувати не здатна, оскільки не має потрібної кількості сил і засобів, то після мобілізації її позиції можуть зміцнитися, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Зеленського зробили заяву щодо припинення вогню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини