Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль має намір спровокувати напад на одну з областей Росії: в ISW розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль має намір спровокувати напад на одну з областей Росії: в ISW розкрили подробиці

Кремль готує напад під чужим прапором на Білгородську область

23 листопада 2022, 08:52
Поділіться публікацією:

Москва створює інформаційні передумови для нападу під чужим прапором у Білгородській області РФ. Як передає "Коментарі", такий прогноз озвучили аналітики Інституту вивчення війни.

Кремль має намір спровокувати напад на одну з областей Росії: в ISW розкрили подробиці

Російська армія. Фото: GETTY IMAGES

Американські експерти вважають, що Кремль, схоже, створює інформаційні передумови для нападу під чужим прапором у Білгородській області (РФ), ймовірно, намагаючись поновити громадську підтримку війни в Україні.

При цьому ISW зазначає, що кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотези про те, що українські війська прагнуть вторгнутися до Білгородської області, а інші російські джерела наголосили, що окупантам необхідно відновити контроль над Куп'янськом Харківської області, щоб мінімізувати загрозу нападу з боку України.

При цьому губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков також опублікував кадри, які демонструють будівництво фортифікаційних споруд лінії "Засічна" на кордоні між Україною та Білгородською областю.

А фінансист ПВК Євген Пригожин пояснив, що "Вагнер" будує "Засічну лінію" після зміни назви з "Лінії Вагнера", оскільки "багатьом у Росії не подобається діяльність приватної військової компанії "Вагнер".

Аналітики зазначають, що російські заяви про неминучий напад України на Білгородську область є абсурдними та спрямовані лише на те, щоб залякати широку громадськість для підтримки війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що настає найнекомфортніша пора року для ведення бойових дій, зима в даному випадку на боці української армії, отже, в України з'явиться ще більше переваг на полі бою з росіянами. Таку думку висловив Міністр оборони США Ллойд Остін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини