Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль хоче зірвати мобілізацію в Україні: у США розповіли про новий пропагандистський трюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль хоче зірвати мобілізацію в Україні: у США розповіли про новий пропагандистський трюк

Аналітики ISW зазначають, що росіяни зняли відеоролик із професійними акторами, щоб підірвати мобілізацію в Україні

2 квітня 2024, 07:40 comments4947
Поділіться публікацією:

Проросійські канали в мережі активно розповсюджують пропагандистський відеоролик про мобілізацію в Україні, покликаний підірвати довіру українців до влади та відбити бажання продовжувати опір агресору. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль хоче зірвати мобілізацію в Україні: у США розповіли про новий пропагандистський трюк

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, за інформацією військових аналітиків, цей пропагандистський ролик відрізняється високою вартістю та кінематографічною витонченістю, що свідчить про те, що він є продуктом узгодженої та добре забезпеченої ресурсами інформаційної операції.

Російські опозиційні видання "Агентство" та "Медіазона" повідомили, що актори, зняті у відео, є професійними російськими акторами, які раніше брали участь у російських телевізійних шоу.

Один із акторів відмовився обговорювати свою участь у відео, стверджуючи, що він знімається лише у фільмах, а не у рекламі.

Експерти звертають увагу, що Кремль і раніше використовував дорогі пропагандистські відео як частину централізовано керованих інформаційних операцій, і характеристики цього останнього відео свідчать про те, що воно підтримує ширші зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив українських мобілізаційних зусиль та підбурювач до внутрішнього невдоволення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла в квітень під російські атаки, що продовжуються, і загрозу нового – більш масованого – наступу. На фронтах зовнішньої та внутрішньої політики теж не все гладко, особливо в ракурсі досі заблокованої допомоги з боку США. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від другого місяця весни-2024 та чергового місяця російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

корупция

2 квітня 2024, 21:40

а что в украине все очень хорошо ???


Новини