Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль хоче повноцінну мирну угоду з Україною: що планує зафіксувати в ній
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль хоче повноцінну мирну угоду з Україною: що планує зафіксувати в ній

РФ не зацікавлена просто у заморожуванні війни, вважає політолог Володимир Фесенко. За його словами, Кремль таки хоче укласти повноцінну мирну угоду, де будуть зафіксовані всі його забаганки

20 травня 2024, 11:51 comments9364
Поділіться публікацією:

Наближення Глобального саміту миру та активізація РФ у питанні просування своєї стратегії завершення війни, активізували обговорення питання проведення переговорів між Києвом та Москвою в тому числі на Заході, відзначає Володимир Фесенко.

Кремль хоче повноцінну мирну угоду з Україною: що планує зафіксувати в ній

Мирні переговори

Окрім того, за його словами, активізували тему про переговори також складна ситуація на фронті та наближення президентських виборів у Сполучених Штатах. Як вважає експерт, у цьому питанні є дві думки-стратегії. Прихильники першої вважають, що Україна повинна йти на переговори просто зараз і погоджуватися на поступки РФ. Другі ж переконані, що перемовини повинні відбутися тоді, коли Сили оборони будуть мати значні успіхи на фронті, що дасть можливість Києву йти на ці переговори із сильною позицією. При цьому політолог підкреслює, що на Заході все ж більше прихильників другої стратегії.

На цьому фоні, каже політолог, відбувається боротьба української та російської стратегій припинення війни. За його словами, українська стратегія полягає в тому, щоб міжнародна спільнота визначила спільну позицію для майбутніх мирних переговорів з врахуванням так званої "формули миру" Президента Володимира Зеленського. Саме з цією метою, додає експерт, і скликають Глобальний саміт миру. На його думку, саміт посилить переговорні позиції Києва, тому РФ так відчайдушно і намагається його зірвати.

"Стратегія Росії прямо протилежна – примусити Україну і Захід до перемовин на своїх умовах шляхом ескалації війни проти України. Що також треба розуміти, Росії прагне не заморожування нинішньої війни тобто просто припинення бойових дій, а повноцінної мирної угоди, в якій будуть зафіксовані принципові поступки України",
- говорить Фесенко і додає, що для України такі умови є неприйнятними.

При цьому експерт вважає, що війна буде продовжуватися, а доля переговорів буде вирішуватися саме на полі бою.

Окрім того, Фесенко додав, що Росія точно не погодиться на з прийнятими вимогами на Глобальному саміті миру. Не виключено, що після цього Китай організує свою мирну конференцію, на яку покличе Україну та РФ. При цьому експерт вважає, що Києву не має сенсу погоджуватися приймати участь у цьому заході, якщо серед його учасників буде переважати проросійська позиція.

Фесенко припускає, що реальні мирні переговори можуть стати актуальними, скоріше за все, не раніше 2025 року, однак і тоді їх можливість буде залежати від ходу і результатів військових дій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру. Проте лідери країн Глобального півдня відмовляються приймати у ньому участь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини