Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль хоче конкретне місто в ході нового наступу: скільки ми ще маємо часу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль хоче конкретне місто в ході нового наступу: скільки ми ще маємо часу

Експерти спрогнозували куди і коли може спробувати розвинути наступ РФ

8 квітня 2024, 06:55 comments1083
Поділіться публікацією:

Останнім часом у ЗМІ та соцмережах активно обговорюється нова фаза наступу росіян. Коли вона може відбутися? Які території росіяни намагатимуться захопити? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Кремль хоче конкретне місто в ході нового наступу: скільки ми ще маємо часу

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Часів Яр вистоє ще кілька місяців

Військовий оглядач Денис Попович в інтерв'ю Radio NV висловив думку, що путінський режим хоче захопити конкретне місто. Навколо нього Росія зосередила зусилля вже зараз. Ймовірно, в період кінця травня або початку червня окупанти продовжать наступати на тих же напрямках, що і зараз, але з значно більшою інтенсивністю.

На думку аналітика, найбільше турбує на оперативних напрямках Часів Яр: Росія вже тисне на ЗСУ, щоб узяти місто. Якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, РФ зможе просунутися у бік Костянтинівки, Слов'янська, Краматорська, Дружківки.

"Це остання велика агломерація Донецької області, яка під контролем України", — пояснив значення Часового Яру Попович.

Водночас оглядач вважає: незважаючи на значні сили, які задіяла РФ поблизу Часового Яру, для просування та повної окупації Донецькій області їй потрібно ще більше сил.

300 тисяч нових мобілізованих атакуватимуть "м'ясними" штурмами, щоб прорвати фронт

Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі радіо FM Галичина висловив думку, що до кінця травня-початку червня російська армія буде ще не готова розпочати новий масований наступ. Для того, щоб спробувати здійснити прорив українського фронту. Росіянам потрібно суттєво прискорити темпи мобілізації та мобілізувати приблизно 300 тисяч осіб.

При цьому експерт вважає реалістичним прогнозом від видання Politico про ймовірність великого наступу російських загарбників у серпні.

"Якраз не раніше. Справа в тому, що той контингент, який наступає зараз, він на щось серйозне не здатний. Ось зараз він робить максимум. Росіяни з нього вичавлюють максимум можливого. І те, насправді фронт по суті". потроху прогинається. Вони ж повзуть уперед. Вони повзуть по 100 метрів на день, але повзуть увесь цей час", — сказав експерт.

Дикий нагадав, що вже було втрачено Авдіївку і вважає, що скоро можуть розпочатися бої вже в межах населеного пункту Часів Яр.

"Вони (росіяни – ред.) повзуть, але прорвати фронт і робити якісь великі прориви – це не з цим контингентом", — додав Євген Дикий.

За його словами, росіяни дотримувалися нової мобілізації, поки відбувалися так звані вибори Володимира Путіна. Тепер слід розуміти, що мобілізаційний цикл займає приблизно 4-5 місяців. Саме стільки чекати нового великого наступу РФ не варто, а потім все може статися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку мету переслідує Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини