Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль готується виставити Пригожина зрадником: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готується виставити Пригожина зрадником: подробиці ISW

Експерти ISW вважають, що Пригожин продовжує свою боротьбу з Міноборони РФ, але не з російським диктатором Володимиром Путіним

16 травня 2023, 07:17 comments2464
Поділіться публікацією:

Очевидно, російська владна верхівка готує механізми, щоб у майбутньому визнати власника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина зрадником. Але на такі кроки Кремль не піде найближчим часом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль готується виставити Пригожина зрадником: подробиці ISW

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти дали свою оцінку ситуації з інформацією The Washington Post про нібито спроби Пригожина зв'язатися з українською розвідкою та обміняти інформацію про позиції російських військових в обмін на контроль над Бахмутом. У ISW вважають, що таким чином Пригожин продовжує свою боротьбу з Міноборони РФ, але не з російським диктатором Володимиром Путіним. Аналітики зазначили, що у Кремлі, можливо, знали про потенційні контакти Пригожина з українською стороною, тому не були здивовані публікацією The Washington Post.

Йдеться і про те, що у Кремлі готують механізми дискредитації Пригожина як зрадника.

"Неназвані джерела в Кремлі повідомили, що адміністрація президента Росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи загрожуватиме йому, поки сили "Вагнера" перебувають на передовій. Пригожин командує силами Вагнера на Донбасі, і його відсторонення порушує. б позиції росіян у Бахмуті, а такий ризик Путін навряд чи піде", – зазначили в ISW.

Крім цього, Кремль не може просто усунути Пригожина з посади, тому що група "Вагнера" – приватна компанія, і єдиний спосіб змінити її власника полягає у встановленні контролю над найманцями.

"Щоб вивести Пригожина з-під його контролю над "Вагнером", за іронією долі слід було б встановити прямий контроль Кремля над групою найманців, від якої Путін щосили намагається зберігати формальну дистанцію", — пишуть в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сьогодні відбувається на фронті – чи змінилася ситуація у Бахмуті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини