Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль формує нову ПВК для війни з Україною: деталі від ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль формує нову ПВК для війни з Україною: деталі від ГУР

Росія формує ПВК "Еспаньола" для війни з Україною, добровольцям обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць

3 січня 2024, 16:55 comments7607
Поділіться публікацією:

Провладна партія "Єдина Росія" обзавелася власною приватною армією — так званою ПВК "Еспаньола", яку використовує для війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Раніше відповідне терористичне формування входило до структури так званого батальйону "Схід" як добровольчого підрозділу російських футбольних хуліганів.

Кремль формує нову ПВК для війни з Україною: деталі від ГУР

ПВК "Еспаньола". Фото з відкритих джерел

"З 2023 року "Еспаньолу" у своє розпорядження отримали партійці Путіна — терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з "Єдиної Росії" розпочався і продовжується активний рекрутинг", — зазначає розвідка.

Згідно з повідомленням українських розвідників, у ПВК "Еспаньола" беруть так званих футбольних "ультрас", російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб з зубожілих "суб'єктів" РФ і тимчасово окупованих територій України — останніх використовують у м'ясних штурмах для створення статусу бойового підрозділу.

У пунктах рекрутингу в "Еспаньйолі" на тимчасово окупованих українських територіях добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт із ними укладають мінімум на півроку.

Вмирати за путінський режим також заманюють "страховими виплатами": 1 млн. рублів — легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів — тяжке поранення; 5 млн рублів – смерть.

"Втім, фінансова мотивація служить лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих і тяжко поранених з-поміж рекрутованого "гарматного м'яса" росіяни не вивозять з поля бою, оформляють "зниклими безвісти", щоб не платити родичам рублів за надісланого Москвою на смерть годувальника", — інформує ГУР.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна в Україні: що має відбутися у 2024 році та які зміни неминучі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/3274
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини