Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країни ОДКБ допомагають РФ обходити санкції: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни ОДКБ допомагають РФ обходити санкції: деталі

Попри санкції ЄС та США, Росія знайшла способи діставати потрібний імпорт

17 лютого 2023, 15:20
Поділіться публікацією:

Держави-члени Організації договору про колективну безпеку різко наростили імпорт товарів зі США та Європи. На це звернув увагу голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Данило Гетьманцев у Telegram. 

Країни ОДКБ допомагають РФ обходити санкції: деталі

Фото: https://www.gettyimages.com/


“Різними дослідженнями доведено, що несподівано після введення санкцій проти росії небаченими темпами зросли обсяги закупівлі товарів, вироблених в Європі та США, тими країнами, де до 2022 року вони були значно меншими. Йдеться про десятки і навіть сотні процентів росту. Приміром, експорт з ЄС до Вірменії зріс на 70%, до Киргизстану – на 85%. Поставки американських товарів до Киргизстану збільшились на 150%, до Таджикистану – на 220%, до Вірменії – на 350%”, — написав він.


Росії допомагають вести війну не тільки явні союзники, але й слабко приховані симпатики, констатує Гетьманцев.


“Після різкого збільшення постачання до держав Кавказу та Середньої Азії холодильників, пральних машин і навіть молоковідсмоктувачів – запчастини від них були виявлені у захопленій російській військовій техніці”, — наголошує нардеп.


Він додав, що країн ОДКБ потрібно попередити про наслідки такої допомоги.


“Їм має бути посланий чіткий сигнал – наявність запчастин з холодильника, поставленого на Кавказ чи пральної машини, офіційно відвантаженої до Середньої Азії, у російській зброї, яка вбиває українців, нічим принципово не відрізняється від перемаркованих "гераней" іранського походження, і це обов’язково матиме наслідки”, — резюмував голова комітету ВРУ.


Раніше ми повідомляли, що Нуланд розповіла, що отримають росіянин від війни в Україні. Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд стверджує, що у росіян не буде позитивного майбутнього через війну в Україні. Жителів Росії чекає економічний занепад та руйнування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини