Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країна НАТО дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна НАТО дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по Росії

Фінляндія, яка минулого року стала членом НАТО, дозволила використовувати надане Україні озброєння для ударів по території Росії.

29 лютого 2024, 09:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Фінляндії заявили, що їх країна не надавала заборони для України на використання своєї зброї для ударів по Росії. Таким чином Фінляндія підтвердила, що Україна може використовувати зброю НАТО для атак по території Росії.

Країна НАТО дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по Росії

Міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен. Фото з відкритих джерел

Майбутній командувач Силами оборони Естонії Андрус Меріло заявив, що обмежувати використання озброєння західних країн лише для застосування на території України було помилкою. На ці слова відреагували у Фінляндії та вказали, що вони не заперечують на використання своєї зброї для ударів по Росії.

"За моєю інформацією, Фінляндія не встановлювала таких обмежень, і Україна повинна мати право використовувати цю зброю проти військових цілей також на російській території", — сказав голова парламентського комітету з питань оборони Юкка Копра.

Це підтвердив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен, який зауважив, що обмеження на використання зброї залежить від кожної конкретної країни, яка передає військову допомогу Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський заявив, що Україна буде використовувати західну зброю лише для ударів по росіянах на українській тимчасово окупованій території. Президент наголосив на тому, що Україна "ніколи не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях".

Також "Коментарі" писали про генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який розповів, чи може Україна застосовувати зброю від партнерів для ударів по території Росії, зокрема і застосування західних винищувачів, які мають надійти Україні цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини