Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країна-агресорка має сплатити величезну суму грошей на користь українського НАК «Нафтогаз»
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-агресорка має сплатити величезну суму грошей на користь українського НАК «Нафтогаз»

Суд у Гаазі постановив, що Росія повинна сплатити 5 мільярдів доларів компенсації Нафтогазу

13 квітня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав Росію відшкодувати Нафтогазу завдані збитки в окупованому Криму. Про це, у Facebook написав Голова НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов, повідомляють "Коментарі".

Країна-агресорка має сплатити величезну суму грошей на користь українського НАК «Нафтогаз»

Суд у Гаазі зобов’язав Росію відшкодувати українському Нафтогазу збитки, з окупованого Криму

"Це – компенсація за втрачене майно Нафтогазу у Криму, починаючи з 2014 року" — окреслив Чернишов. 

Мова іде про відшкодування активів, що спрямовані на розробку газових родовищ і не тільки. 

"Йдеться про розвиток іншої стратегічно важливої інфраструктури, яка стала однією з головних мішеней агресора під час окупації українського півострова дев’ять років тому", — додає Голова НАК "Нафтогаз".

Як зазначили також у НАК "Нафтогаз арбітражні рішення можна виконувати через "примусові" механізми. Тобто, якщо Росія відмовиться від добровільного виконання рішення суду, тоді Нафтогаз має право вдатися до процесу визнання та допуску до примусового виконання рішення у тих державах, де перебувають активи Росії.

"Суд встановив, що сума такої компенсації повинна дорівнювати справедливій ринковій вартості активів Нафтогазу до моменту їхньої експропріації. Попри наполягання Росії на тому, що Нафтогаз не має права на будь-яку компенсацію за експропріацію його активів, Арбітражний трибунал не погодився з таким твердженням, — зазначають у  Нафтогазі. 

Як писали "Коментарі", Парламентська асамблея Ради Європи підтримала рішення щодо притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ та Білорусі за злочини проти України. Йдеться про створення спецтрибуналу як для Володимира Путіна, так і для Олександра Лукашенка. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на члена української делегації у ПАРЄ та нардепа Олексія Гончаренка у Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини