Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гаага чекає на Путіна та Лукашенка: ПАРЄ проголосувала за трибунал
commentss НОВИНИ Всі новини

Гаага чекає на Путіна та Лукашенка: ПАРЄ проголосувала за трибунал

Практично одноголосно ПАРЄ підтримала створення трибуналу для керівництва РФ та Білорусі

26 січня 2023, 14:45 comments1910
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала рішення щодо притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ та Білорусі за злочини проти України. Йдеться про створення спецтрибуналу як для Володимира Путіна, так і для Олександра Лукашенка. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на члена української делегації у ПАРЄ та нардепа Олексія Гончаренка у Telegram.

Гаага чекає на Путіна та Лукашенка: ПАРЄ проголосувала за трибунал

Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

"Щойно одноголосно було підтримано резолюцію, яка закликає негайно створювати міжнародний трибунал над військово-політичним керівництвом Росії та Білорусі. Місцем проведення трибуналу пропонується Гаага", — написав Гончаренко.

Варто зазначити, що за інформацією інформагенства "Укрінформ", "за" проголосували 100 депутатів і лише один утримався від голосування.

У резолюції ПАРЄ підтверджує, що повномасштабне вторгнення Росії 24 лютого на територію нашої країни є "агресією" і порушує Статут Організації Об'єднаних Націй, як і Статут Ради Європи. А спроби анексії Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей шляхом так званих "референдумів" – це подальша ескалація агресії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у короткостроковій перспективі РФ вдасться до наступальних дій, у яких втратить багато особового складу, сил та коштів. Після того, як вона зазнає ряду суттєвих поразок на полі бою, розпочнеться розбрід і хитання всередині країни-агресора з ймовірністю її розпаду, прогнозує радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. На його думку, формула якнайшвидшого закінчення війни проста – більше зброї, яку просить Україна. Чи згодні з такими твердженнями? Яка ймовірність краху РФ ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини