Головна Новини Суспільство Війна з Росією Котел для Росії: у США назвали напрямок, де росіяни виявилися відрізаними від підкріплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Котел для Росії: у США назвали напрямок, де росіяни виявилися відрізаними від підкріплення

Українські військові матимуть змогу взяти Лиман, якщо росіяни не отримають підкріплення.

30 вересня 2022, 11:00 comments1427
Поділіться публікацією:

Українські захисники завершили оточення російського угруповання в районі Лимана Донецької області, за деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо російським військам не вдасться прорвати кільце та отримати підкріплення. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Котел для Росії: у США назвали напрямок, де росіяни виявилися відрізаними від підкріплення

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угрупування в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв'язку (ГЛОКС), які підтримують російські війська в районі Дробишево-Лиман", — йдеться у зведенні.

Аналітики звертають увагу на повідомлення російських пропагандистів про те, що російські військові не змогли втримати оборону. І ЗСУ зуміли прорвати оборону росіян у районі Ставок, за 10 км на північ від Лимана. Також українським силам вдалося "перерізати" дорогу Торське-Дробишеве. Якщо ця транспортна артерія перебуває під контролем ЗСУ, то сподіватися на підкріплення росіянам не доводиться.

Як повідомляють російські воїнкори, на яких посилається ISW, ситуація є "надзвичайно складною" для підрозділів БАРС-13 та 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримають оборону в районі Дробишево та в Лимані.

ЗСУ, ймовірно, атакують Лиман із трьох напрямків і перерізали окупантам доступ до критично важливої дороги Сватово-Лиман, яка є основною наземною лінією зв'язку (GLOC), яка підтримує російське угруповання в Лимані.

За деякими даними ISW, без негайного підкріплення для російських військ ЗСУ зможуть взяти Лиман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — термінове засідання РНБО: про які рішення може йтися — що потрібно заявити Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії мобілізація продовжує розхитувати суспільство. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чи є загроза для путінського режиму – чого це може призвести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

denn

30 вересня 2022, 13:58

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo


Новини