Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Корейський сценарій» є неприйнятним для України: чому він не припинить війну
commentss НОВИНИ Всі новини

«Корейський сценарій» є неприйнятним для України: чому він не припинить війну

«Корейський сценарій» є неприйнятним для України, вважає політолог Сергій Громенко. За його словами, між війною у Кореї та Україні немає нічого спільного

22 травня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Напередодні зустрічей G7 та мирної конференції в Женеві, з новою силою актуалізувалося питання перемир'я в російсько-українській війні. У цьому контексті, відзначає політолог Сергій Громенко, все частіше починає звучати варіант завершення війни за так званим "корейським сценарієм".

«Корейський сценарій» є неприйнятним для України: чому він не припинить війну

Війна в Україні

Насправді, каже політолог, між війною в Україні та Кореї немає нічого спільного. За його словами, в першу чергу треба розуміти, що Корея напередодні війни перебувала під окупацією двох зовнішніх сил, а от Україна 24 роки до війни була незалежною, як і Росія.

При цьому, додає експерт, у Кореї відразу виникли два локальні уряди, що претендували на керівництво над усім півостровом, а з 1948 року існували дві різні держави. В Україні російським окупантам жодного разу не вдалося створити якусь альтернативну державність.

"Захоплені території або односторонньо анексувалися Москвою, або управлялися окупантами за ширмою самозваних "народних республік". Причому "ДНР" і "ЛНР" не спромоглися формально об’єднатися в "Новоросію", а у 2022-му їх офіційно поглинула Росія",
- підкреслив політолог.

Окрім того, Громенко підкреслює, що до початку війни 38-ма паралель була технічним орієнтиром для розмежування сил США та СРСР, а не міжнародно визнаним кордоном котроїсь Кореї. А от кордони України до російського вторгнення були визнані міжнародним правом.

"Війна в Кореї мала одночасно характер і громадянської, і світової — півострів став полем бою американців проти радянців і китайців. Україна з 2014 року відбиває агресію іноземної держави, а "громадянська війна" в ній — вологі фантазії кремлівських пропагандистів",
- підкресли експерт.

Також політолог звертає увагу на те, що державні кордони обох Корей пройшли там, де вдалося зафіксувати фронт, причому з обох сторін іноземних військ було значно більше, ніж власне корейських. Українці сидять в окопах майже самостійно, нечисленні добровольці-іноземці погоди не роблять.

"Тож чому я так рішуче виступаю проти терміну "корейський"? Та тому, що корейці, хай там як, були одним народом в одній країні й не з власної волі розділені наддержавами. А отже, колись, раніше чи пізніше, питання про об’єднання Кореї знову постане. А українці не розділений народ, і росіяни з українцями не один народ",
- підкреслив політолог.

Разом з тим, він визнав, що перед Києвом ще стоятиме надважкий виклик реінтеграції окупованих територій, але вже ніколи не постане питання "возз’єднання" з Росією.

"Не розуміти цієї засадничої відмінності означає не дати собі раду з проблемою російського імперіалізму",
- підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що олігархи розпочали процес про примушуванні України до капітуляції перед Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 травня 2024, 12:47

Спільного в ній - це закордонні власники цієї кризи. Якби не корупція і силові захоплення влади цієї юдейсько-путинської кризи б не було.


Новини