Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ йде одразу на двох напрямках, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ йде одразу на двох напрямках, – ISW

Аналітики припустили, що швидкість контрнаступу на цих напрямках, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем

5 вересня 2022, 07:35
Поділіться публікацією:

Американські військові аналітики констатували, що українські військові просуваються вперед, звільняючи українські території не лише на півдні, а й на сході. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ йде одразу на двох напрямках, – ISW

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Так, за даними аналітиків, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

"Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян логістики, знищити їхні командні пункти та контроль та послабити моральний дух", — вважають фахівці.

У зв'язку з цим вони додали, що українські сили продовжують завдавати ударів по російським наземним лініям зв'язку, складам боєприпасів та ключовим позиціям, щоб виснажити російські сили та стримати їх.

За прогнозами ISW, росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій, проводячи потужні артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та наступні українські війська.

Крім цього, ISW підтвердив факт звільнення одного населеного пункту на Херсонщині та одного на Донеччині. У доповіді наголошується, що українські війська повернули собі територію на лівому березі річки Сіверський Донець.

Також повідомляється, що особовий склад 127 полку так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР") 1-го армійського корпусу відмовився воювати через відсутність поставок.

Фахівці зазначили, що російські війська переміщують військові кошти в райони, розташовані вздовж основних наземних шляхів сполучення у тилових районах Запорізької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — надії Путіна на Херсонському напрямку не справдилися: в Офісі президента розкрили деталі контрнаступу ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини