Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ: яким може бути його результат – чому Захід уже переживає
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ: яким може бути його результат – чому Захід уже переживає

За один контрнаступ Україні буде дуже складно звільнити всі окуповані території

28 квітня 2023, 08:15 comments3967
Поділіться публікацією:

Фактично залишається останній місяць весни, щоб побачити анонсований раніше весняний контрнаступ ЗСУ. Про нього багато говорять як в Україні, так і на Заході, але поки що немає навіть передумов, що українська армія починає масово контратакувати. Чому цей факт може хвилювати Захід? І чи можна говорити, що одного масованого наступу ЗСУ вистачить для деокупації всіх територій? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, зібравши думки експертів.

Контрнаступ ЗСУ: яким може бути його результат – чому Захід уже переживає

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Західні дипломати вважають, що саме Україна має послабити країну-агресора

Поки йдуть розмови про те, що ЗСУ активно готуються до майбутнього контрнаступу, на Заході починають з'являтися думки, що Україна може не піти у наступний контрнаступ, а розмови так і залишаться розмовами. Про це в інтерв'ю "24 Каналу" розповів політолог Микола Давидюк, пославшись на розмови із західними дипломатами.

"Вони кажуть: "У нас є страх, що Україна може в контрнаступ не піти". А я говорю: "А що, страшно? Ви ж тут на кшталт дали половинку того, що хотіли. І тепер на кшталт "ідіть, вмирайте, а ми подивимося", – зазначив Микола Давидюк.

За його словами, багато західних політиків побоюються, що якщо Україна не піде в анонсований раніше контрнаступ, відповідно Росія не ослабне. З'явиться ризик, що Кремль може знову напасти з новою силою чи то на Україну, чи то на якусь іншу країну на Заході.

Під час контрнаступу багато залежить від погоди і який опір чинитимуть російські війська

Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман вважає, що за одну наступальну операцію Києву нереально здобути перемогу, такі дії потрібно робити кілька разів. Свою думку він озвучив в ефірі "Еспресо".

"Вороги розуміють, що наш контрнаступ все одно відбудеться, тому вони намагаються завадити нам будь-яким способом. Тобто постійними обстрілами та локальними атаками на невеликих ділянках фронту противник відволікає увагу ЗСУ і змушує нас робити певні логістичні рухи, що не сприяє підготовці до контрнаступу. Це все нам не завадить, контрнаступ відбудеться, але таким чином Росія намагається якось призупинити початок чи применшити можливості нашого наступу, на який ми очікуємо", — розповів Олексій Гетьман.

Військовий нагадав слова міністра оборони України Олексія Резнікова про те, що не потрібно перегрівати очікування нашого наступу.

"Це контрнаступ не дасть нам можливості звільнити всі окуповані ворогом території. Навіть це й не планується, бо неможливо виконати такі завдання за один наступ. Ми звільнимо якісь території, але потім ми зупинимося, бо після настання будь-яка армія світу зупиняється і підводить баланси, вважає втрати, упорядковує зброю та людей, формує подальші наступальні дії", — сказав Гетьман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Зеленського та Цзіньпіна – які від них очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини