Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ: у США розповіли, чого бояться у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ: у США розповіли, чого бояться у Росії

У РФ запропонували передавати окупантам цивільні плавзасоби

4 липня 2023, 07:52 comments1077
Поділіться публікацією:

Російські військові блогери тривожно відреагували на нещодавню активність українських сил на Херсонському напрямку, і це свідчить про те, що вони побоюються можливості України форсувати річку Дніпро. Можливо, на думку блогерів, російське командування угруповання "Дніпро" не підготувало окупаційні сили до такої загрози. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ: у США розповіли, чого бояться у Росії

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, один із блогерів звернувся до керівників республік Татарстан, Дагестан, а також Приморського та Краснодарського країв та Астраханської області з проханням перекинути на Херсонський напрямок човни, які відібрали у браконьєрів.

Блогер зазначав, що такі судна гостро необхідні окупантам із угруповання військ Південного військового округу "Дніпро".

Ще один блогер висловився про необхідність відродження флотилії "Дніпро" — спеціального військового річкового підрозділу, який діяв, зокрема, під час російсько-турецьких воєн у XVIII столітті та Другій світовій війні.

На його думку, завдяки наявності такої флотилії, до складу якої можна взяти цивільні катери, могло б "значно покращити" становище загарбників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські війська вже близько місяця проводять наступальні та контрнаступальні операції. Виникають серйозні труднощі через низку вагомих факторів, включаючи погодні умови, брак необхідних озброєнь та боєприпасів, на чому наголосив головком ЗСУ Валерій Залужний. Крім того, зволікання з постачанням необхідних нам наступальних видів озброєнь дозволило російським окупантам створити дуже потужну ешелоновану оборону. Що можна зараз сказати про ситуацію на військовому та дипломатичному фронтах? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини