Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ: у США назвали три ділянки, де вдалося досягти успіху
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ: у США назвали три ділянки, де вдалося досягти успіху

ЗСУ просунулися в районі Бахмута та в Запорізькій області

20 червня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Сили оборони України досягли певних успіхів у ході наступальних дій на низці напрямків у різних галузях. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ: у США назвали три ділянки, де вдалося досягти успіху

Війна в Україні. Фото: Getty Image

Американські експерти зазначають, що українські війська вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках лінії фронту, і 19 червня досягли успіхів. Російський "військор" повідомив, що 19 червня бійці ЗСУ продовжували атаки на північний захід, північний схід і південний захід від Бахмута, і стверджував, що українські війська просунулися в районі Краснополівки (близько 12 км на північний схід від Бахмута). .

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, за останній тиждень Сили оборони на Таврійському (Запорізькому) напрямку просунулися до 7 кілометрів та звільнили 113 квадратних кілометрів території, у тому числі 8 населених пунктів на заході Донецької та заході Запорізької областей.

Російські "військори" стверджували, що українські війська атакували на південь від Великої Новосілки на заході Донецької області.

Кадри з геолокацією, опубліковані 19 червня, підтверджують, що ЗСУ звільнили П'ятихатки, приблизно за 25 км на південний захід від Орєхова на заході Запорізької області.

Військові блогери також повідомляли про бої на південь та південний захід від Орєхова протягом дня 19 червня.

У міністерстві оборони Великобританії 19 червня оцінили, що РФ, ймовірно, перекинула значні частини Дніпровського угруповання військ зі східного (лівого) берега Херсонської області на Запорізький та Бахмутський напрями для реагування на контрнаступні дії ЗСУ за останні 10 днів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що зараз відбувається на фронті – з чим пов'язані паузи наступальних дій ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини