Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, яку площу вже звільнили від окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, яку площу вже звільнили від окупантів

Ганна Маляр розповіла, що вже вдалося деокупувати територію площею близько 241 квадратного кілометра на півдні та сході країни

1 серпня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Українські захисники з початку контрнаступу змогли деокупувати територію площею близько 241 квадратного кілометра на півдні та сході країни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, яку площу вже звільнили від окупантів

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Заступник міністра зазначила, інформацію про деокуповані території оновлюють приблизно раз на тиждень, оскільки щодня ситуація нестабільна, і нашим захисникам необхідно закріплюватися на звільнених ділянках.

"Приміром, за минулий тиждень, якщо говорити про Бахмутський напрямок, там звільнено два квадратні кілометри і разом уже 37 квадратних кілометрів. Якщо про південь — більше 12 (Ред. — квадратних кілометрів) було звільнено за минулий тиждень, і разом — більше ніж 204 квадратні кілометри", — зазначила Ганна Маляр.

З її слів, незважаючи на всі заяви російської пропаганди про те, що контрнаступ ЗСУ зупинено, українські захисники продовжують рух уперед. При цьому, наголосила Ганна Маляр, українські військові просуваються не лише на сході, а й на інших напрямках. Поки українські військові не змогли закріпитися на певних територіях, про успіхи не повідомляється. І тільки після того, як є певні досягнення і відбулася зачистка – про успіхи оголошується публічно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла у серпень – останній місяць літа-2023, черговий місяць війни, розв'язаної Росією проти нашої країни. Війни, яка дедалі частіше б'є по самій РФ. Але яку вона, на жаль, не збирається закінчувати. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" серпневими очікуваннями щодо ситуації на військових, внутрішньополітичних та зовнішньополітичних фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини