Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ відкладається, тому що чекаємо на F-16: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ відкладається, тому що чекаємо на F-16: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський запевнив, що Україна розпочне контрнаступ, не чекаючи F-16 від союзників

29 квітня 2023, 14:42 comments4069
Поділіться публікацією:

Україна продовжує активно готуватись до контрнаступу. Отримання бойових літаків від союзників значно допомогло б Україні. Але початок контрнаступу ВСУ не буде прив'язаний до їхнього отримання. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час інтерв'ю для представників фінських, шведських, датських та норвезьких ЗМІ зробив президент України Володимир Зеленський.

Контрнаступ відкладається, тому що чекаємо на F-16: відповідь Зеленського

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Нам буде набагато складніше (Ред. – якщо партнери не передадуть літаки), ми втрачатимемо більше людей. Це може гальмувати відповідні процеси деокупації нашої держави", — заявив Зеленський.

За його словами, є країни, які хочуть передати Україні F-16 чи інші види авіації, але для цього потрібна політична воля.

На уточнююче питання, чи могли бойові літаки відігравати вирішальне значення в контрнаступі ЗСУ, він сказав: "Якщо чесно, це дуже допомогло б".

"Ми розуміємо, що так затягувати ми не будемо, і починатимемо (Ред. – контрнаступ) ще до того, як у нас з'являться F-16 або щось ще. Заспокоювати Росію тим, що нам потрібно кілька місяців, щоб навчатися на літаках, і лише потім ми почнемо – ні, то не буде", – зазначив президент.

Він додав, що є розуміння, що українським військам потрібно йти вперед уже зараз, але паралельно потрібно продовжувати вести діалог із союзниками про передачу сучасних винищувачів Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський вперше заявив про ризик, що війна затягнеться на роки, а то й десятиліття.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять чергові вибухи у Криму – які шанси повернути півострів цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/9364
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ghjghjg

29 квітня 2023, 18:34

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club

Ігор

29 квітня 2023, 14:02

Очікувано. Гарному вождю від Бені тепер потрібні літаки, щоб зруйнувати міст, збудований поганим Ротенбергом, на гроші відмиті Абрамовичем, які зберігаються у гаманця Ролдугина. Навіть батько ціх суперечок за брудні потоки - Ізраїль не здатен відрізнити хто з цих пекельних власників війни гарний, а хто поганий і тримається нейтральним. А поки Хунта лишається при владі. Вони працюють, а їм все мало!


Новини