Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ доведеться міняти на оборону: генерал розповів про перспективи війни 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ доведеться міняти на оборону: генерал розповів про перспективи війни 2024 року

Україна та Росія ще мають ресурси для продовження війни, але доля війни залишається невизначеною як це було й рік тому

16 листопада 2023, 16:58
Поділіться публікацією:

Якщо на початку 2023 року українці з нетерпінням чекали на початок анонсованого контрнаступу ЗСУ, то з настанням 2024 року, швидше за все, українцям доведеться чекати, що українська армія перейде до стратегічної оборони по всій лінії фронту. Як передає портал "Коментарі", такий прогноз у ході круглого столу, присвяченого війні в Україні, висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

Контрнаступ доведеться міняти на оборону: генерал розповів про перспективи війни 2024 року

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

Генерал зазначив, що на сьогоднішній день, як українська, так і російська армії мають ресурси для продовження війни. Немає жодних підстав сказати, що якась із сторін ближче до перемоги. Ситуація така сама, як і рік тому, коли немає ясності.

Якщо говорити про контрнаступ української армії, то він поки що не призвів до фундаментальних змін. Видно, що Захід не був готовий до таких не зовсім втішних результатів. Тому союзники не затверджували масштабних програм з постачання нам важкого озброєння.

"Перспективи кінця цього року і наступного бачу в тому, що нам доведеться перейти до стратегічної оборони на всьому фронті, а також акумулювати сили і засоби, і по їх наявності формувати плани подальших дій на 2024 рік", — зазначив Романенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 631-й день повномасштабного російського вторгнення ситуація на східному фронті склалася вкрай складно для України. Противник активно тисне на сході, особливо у районі Авдіївки. ЗСУ, у свою чергу, змушують окупантів задкувати на півдні – у Херсонській та Запорізькій областях. Докладніше про те, що відбувається на фронтах російсько-українською війною і які перспективи подальшого розвитку подій виданню "Коментарі" розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 листопада 2023, 17:17

Ще один доказ ще на брехні перемоги не збудуєш. Зараз би говорити про відповідальність брехливого Фюрера і відповідальність пропаганди Портнікова Соловйова яка обійшлась країни дуже дорого.


Новини