Головна Новини Суспільство Війна з Росією Комбат батальйону «Свобода» сказав, за яку фразу в бойових зведеннях «треба розстрілювати»
commentss НОВИНИ Всі новини

Комбат батальйону «Свобода» сказав, за яку фразу в бойових зведеннях «треба розстрілювати»

Лінія оборони на фронті тримається на геройстві піхоти, але експлуатувати так довго піхотинців є злочином

29 серпня 2024, 15:48 comments3935
Поділіться публікацією:

Командир батальйону "Свобода" Петро Кузик в інтерв’ю журналістці Діані Буцко відверто розповів про те, що відбувається на фронті, а також про недолугі рішення командування. При цьому піхотинці батальйону зараз на дуже складних позиціях під Сіверськом, де "обороняти доводиться майже на 360 градусів". Цю інформацію комбату довелося доводити до командування через медіа.

Комбат батальйону «Свобода» сказав, за яку фразу в бойових зведеннях «треба розстрілювати»

Петро Кузик

Сам Кузик відзначає, що за деякі фрази у бойових зведеннях треба було б карати, через їх цинічність.

"Ситуація важка, але контрольована". За це словосполучення тільки треба розстрілювати. Бо воно маскує насправді багато жертв, багато втрат і камуфлює реальний стан речей, а інколи він просто жахливий", — відзначив Кузик.

При цьому він підкреслив, що лінія фронту тримається на геройстві піхоти, на геройстві звичайного солдата.

"Це треба змінювати, тому що експлуатувати героїзм українського піхотинця, по-перше, так довго — злочинно, а по-друге, неможливо буде, бо героїв багато не буває. І їх і не має бути, героїв. Має бути планова робота", — заявив комбат.

Окрім того, він стверджує, що доповідав про ситуацію на фронті командуванню, про те, що його бійці близькі до оточення, проте реакції жодної не було.

"Не було оперативного реагування. Вірили в брехню і в хороші новини. Була ситуація, коли ми показували, що там нікого немає, [інші] стверджували, що там є контроль наших військ. Командування спочатку вірило в хороші новини. Потім, коли почалися бої, почалися серйозні проблеми — люди пропадають, полон, почали зазнавати втрат, вже стало очевидно, що там ворог", — заявив Кузик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, командуванню доносять викривлену інформацію і запевняють, що всі військові тримаються самі і тримають позиції, хоча це може бути і не так.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини