Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командування російської армії потрапило під удар ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Командування російської армії потрапило під удар ЗСУ

За даними ЗМІ, ЗСУ вразили прихований штаб 58 окупаційної армії РФ у Мелітополі

21 вересня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Внаслідок удару ЗСУ по прихованому штабу 58 російської окупаційної армії, розташованому в Мелітополі, поранено командувача армії, знищено десяток вищих офіцерів. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на українського журналіста Юрія Бутусова.

Командування російської армії потрапило під удар ЗСУ

Наслідки удару ЗСУ по штабу російської армії

За його даними, операція проводилася спільно ЗСУ та Службою безпеки. Спочатку українській спецслужбі вдалося встановити, що рашисти облаштували свій секретний штаб на місцевому моторному заводі. Потім, за повідомленими СБУ координатами, було завдано ракетного удару. Внаслідок цієї атаки було поранено командувача 58 російської армії, яка воює на Запорізькому напрямку. Також отримали поранення начальник штабу армії та десятки офіцерів. Близько десяти їх знищено.

58-а загальновійськова армія РФ — знаходиться у складі Південного військового округу. Її управління у місті Владикавказ – столиці Республіки Північна Осетія – Аланія. Її кістяком стали з'єднання та частини, що входили до складу 42-го армійського корпусу, особовий склад якого брав активну участь у ліквідації осетино-інгушського конфлікту у листопаді – грудні 1992 року. З грудня 1994 року по грудень 1996 року з'єднання та частини корпусу, а згодом 58-ї загальновійськової армії, брали участь у бойових діях у Чечні. Потім вони воювали у Другій чеченській війні, у війні проти Грузії (2008).

На початку вторгнення Росії в Україну 58-а армія була основою угруповання військ РФ, що діяло на південному напрямку. У березні 2022 року загинув підполковник Руслан Гашиятуллін, один із командирів 58-ї армії ЗС РФ.

За даними британської розвідки, у липні 2023 року 58-а армія відбивала контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області. На початку липня 2023 року командувач 58-ї армії генерал-майор І. І. Попов подав рапорт вищому командуванню з проханням ротації фронтових частин та забезпечення засобами контрбатарейної боротьби. Після цього його було відсторонено від служби.

Тим часом, у Закавказзі зривають вірменські прапори.

Президент Азербайджану зателефонував Путіну і вибачився.

А аналітик розповів, хто має більше переваг під час зимової погоди: українські військові чи російські окупанти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини