Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командування допустило ряд помилок: до чого привело неефективне управління на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Командування допустило ряд помилок: до чого привело неефективне управління на фронті

Ситуація на фронті вкрай важка, окупанти готують новий котел

8 вересня 2024, 09:56
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні сили продовжують наступ на сході України, і наразі їх зупинити неможливо, заявив Глен Грант, полковник британської армії у відставці та військовий експерт, в інтерв'ю для програми "Студія Захід".

Командування допустило ряд помилок: до чого привело неефективне управління на фронті

Війна в Україні

За його словами, ключовим завданням є збереження цілісної лінії оборони.

"Аж ніяк не можна допускати утворення котлів, до речі, один із них зараз формується в районі Зоряного. Тобто маємо бути дуже обережними і утримувати лінію фронту якомога прямішою, адже це дозволяє нам задіювати менше військ безпосередньо на передових позиціях", — відзначив експерт.

За його словами, викривлення лінії фронту призводить до залучення більшої кількості військ, що ускладнить оборону. Тому, каже британський експерт, важливо підтримувати її максимально прямою. Втім, він підкреслює, що пріоритетом має бути збереження особового складу, навіть якщо це спричинить втрату кількох сіл.

Грант також зазначив, що на сході бракує довгострокового бачення щодо того, як військовим краще орієнтуватися на території, яку вони захищають.

"Війська найкраще воюють тоді, коли вони володіють конкретною територією. Якщо поглянути на минулий рік, коли конкретна бригада була відповідальною за свою ділянку, вона добре воювала і утримувала свої позиції. Однак, як тільки почати їх перекидати, їм доводиться наново вивчати місцевість. Тож варто пам'ятати, що тактика і місцевість нероздільні – тактика безпосередньо залежить від знання місцевості, і якщо солдати з нею не ознайомлені, на значний успіх сподіватися не варто", — зазначає Грант.

Експерт наголошує на необхідності залишати підрозділи на їхніх поточних позиціях, де вони вже укріплені, замість того, щоб постійно переміщувати їх "як фігури на шахівниці". Кожне нове місце вимагає нової адаптації, а ведення бойових дій у відкритому полі та в лісі потребує різної тактики.

За його словами, слід зосередитися на стабілізації ситуації на сході, що вимагає створення дивізійних штабів на місцях. Він підкреслює, що зараз командні центри знаходяться занадто далеко і не можуть ефективно контролювати ситуацію, оскільки генерали на штабних позиціях не мають чіткого уявлення про те, що відбувається безпосередньо на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники мають успіхи на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини