Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колони російської техніки почали наступ на новому важливому напрямку: які міста тепер під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Колони російської техніки почали наступ на новому важливому напрямку: які міста тепер під загрозою

Росіяни наступають на Курахівському напрямку із застосуванням колон бронетехніки

27 серпня 2024, 17:55 comments5188
Поділіться публікацією:

 Російські війська посилили наступ на Курахівському напрямку, використовуючи бронетехніку. Їхня мета — захоплення двох стратегічно важливих міст Донеччини: Курахового та Вугледару. Про це повідомив представник пресслужби 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Орест Дрималовський під час телемарафону.

Колони російської техніки почали наступ на новому важливому напрямку: які міста тепер під загрозою

Наступ росіян на Курахівському напрямку (фото з відкритих джерел)

Як повідомляється, на Курахівському напрямку сталося 14 бойових зіткнень, де російські сили намагалися прорвати оборону в районах Красногорівки, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки.

"Обстановка на Курахівському напрямку залишається важкою та напруженою. Російські підрозділи щодня намагаються прорвати нашу оборону, проводячи штурми безперервно", — сказав Дрималовський.

Позавчора, за його словами, під час штурму противник задіяв танки та БМП із десантними підрозділами, однак українські війська відбили атаку, знищивши один танк та три бронемашини. Після цього росіяни перейшли до піхотних штурмів, під час яких було вбито дев'ять окупантів, а ще одинадцять отримали поранення.

"Ворог активно використовує бронетехніку на нашому напрямку. Якщо порівняти з іншими ділянками фронту, де росіяни переважно проводять піхотні атаки або застосовують лише кілька бронемашин, то на нашому напрямку вони не бояться використовувати великі колони техніки. Наприклад, минулої п'ятниці вони задіяли 27 одиниць бронетехніки. У кінці липня під час масованих штурмів було задіяно понад 50 одиниць техніки", — зазначив Дрималовський.

Курахівський напрямок залишається критично важливим для росіян, оскільки захоплення цієї ділянки дозволить їм вийти до великих міст — Вугледара та Курахового.

"Ворог намагається дістатися до села Костянтинівка, оскільки там проходить важлива дорога з Мар'їнки до Вугледара. Якщо вони зможуть вийти на цю трасу, то отримають доступ до тилу угруповання, яке утримує Вугледар", — пояснив Дрималовський.

Дрималовський також повідомив, що російські війська щодня здійснюють авіаудари, хоча їхня інтенсивність за останній місяць дещо знизилася.

"Ще місяць тому це було 4-6 авіаударів щодня, зараз спостерігаємо 1-3", — додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна готується до оборони Покровська



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини