Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишнього міністра освіти підозрюють у державній зраді: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього міністра освіти підозрюють у державній зраді: що відомо

Дмитро Табачник допомагав гауляйтерам окупованих частин Херсонської та Запорізької областей

22 листопада 2022, 22:13
Поділіться публікацією:

Колишній міністр освіти Дмитро Табачник допомагав колаборантам на окупованій території Херсонської та Запорізької областей. Відтак, йому повідомили про підозру у державній зраді. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на підозру, що опублікована на сторінці Офісу генерального прокурора.

Колишнього міністра освіти підозрюють у державній зраді: що відомо

Дмитро Табачник (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що 1 травня Табачник через Telegram зв'язав зрадників Володимира Сальдо і Євгена Балицького з окупованих територій у Херсонській та Запорізькій областях із заступником міністра охорони здоров’я Росії Андрєєм Плутиницьким, щоб організувати процеси у сфері охорони здоров'я. Зазначається, що  він діяв як представник вищих органів влади РФ.

 Потім Табачник також переписувався з Сальдо, щоб організувати його зустріч з "міністром МНС АР Крим" для створення "служби з надзвичайних ситуацій", підписання "договору" про співпрацю з "Управлінням внутрішніх справ у Херсонській області" та створення служби "112". Окрім цього, колишній міністр в кінці липня  взяв у Сальдо і Балицького інформацію щодо кількості об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, медичних установ, виборчих дільниць.

"На підставі цієї інформації Табачник подав на ім’я заступника голови уряду РФ доповідну записку про необхідність озброєної охорони для цих об’єктів", — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Табачник доповідав  на "керівника Запорізької ВЦА" Балицького  працівнику 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ РФ. Табачник повідомляв про некомпетентність зрадника щодо створення мережі аптек на окупованих територіях, ціноутворенні на фармацевтичну продукцію, а також неналежного зберігання вакцин та інсулінів.

 Тож Табачнику слідчий УСБУ у Вінницькій області оголосив про підозру у державній зраді, якщо його провину доведуть у суді, йому загрожує довічне ув'язнення.

 Відомо, що Дмитро Табачник керував міністерством освіти і науки України за часів президента Віктора Януковича, але у 2014 році втік з України.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини