Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній співробітник “Беркута” виявився причетним до знущань з викрадених українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній співробітник “Беркута” виявився причетним до знущань з викрадених українських дітей

Зловмисник проживав і проживає в Євпаторії – на території тимчасово окупованого Криму

1 квітня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Колишній співробітник “Беркута” причетний до знущань з викраденими Росією українських дітей. Про це в Телеефірі розповів шеф-редактор ньюзруму The Insider Тимур Олевський.

Колишній співробітник “Беркута” виявився причетним до знущань з викрадених українських дітей

Вдалося встановити людину, причетну до насильства над вивезеними українськими дітьми

Колишнього співробітника “Беркута”, який виявився причетним не тільки до викрадення українських дітей, а й до знущання з них, звати Валерій Астахов.

“Він живе в Євпаторії, жив і до анексії Криму, продовжує жити й зараз. Я, до речі, не знаю, був він особисто на Майдані чи ні, припускаю, що так”, — сказав Олевський.

Шеф-редактор зазначив, що діяльність Астахова підтверджена свідченнями очевидців.

“Він намагався насильством, погрозами та залякуванням, ударами, зокрема, вибити з дітей українськість. Є свідки, діти, які кажуть, що як мінімум одну дівчинку при них він ударив по голові металевою палицею. Він працює в Євпаторії в санаторії “Лучистий”, представляється співробітником Служби безпеки. Але не тільки в цьому санаторії, його помітили у трьох закдадах, де тримали дітей, вивезених із Херсонської області”, — повідомив Олевський.

За його словами, діти розповідали, що до них ставилися по-різному, не всі погано, але конкретно Астахов казився, коли діти, особливо підлітки 14-15 років, виявляли якусь любов до України, коли вони заявляли, що для них Україна — це батьківщина.

“Або, наприклад, говорили “Слава Україні!”, або носили якусь символіку у вигляді національного прапора, або відмовлялися співати, наприклад, гімн Росії, або просто обговорювали події на війні. Ось таких дітей він водив у підвал і обіцяв їх посадити “на підвал”, показував їм цей підвал, деяких там залишав, погрожував і деяких бив”, — розповів шеф-редактор видання.

Про знущання з дітей журналісти дізналися від хлопчика і трьох дівчаток, які повернулися із санаторію “Лучистий” і бачили все, що робив там Астахов.

“Ми його впізнавали за його прізвищем: абсолютно випадково тицьнувши в список людей із прізвищем “Астахов” в Євпаторії, ми досить швидко знайшли людину, яка представлялася співробітником адміністрації Євпаторії”, — сказав Олевський.

Астахов відомий і тим, що ще 2014 року вивозив дітей із Донецька до Криму, а потім після повернення розповідав, що нацгвардійці України збиралися розстріляти автобус. Тепер Астахов працює з дітьми.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за інформацією Ірини Верещук, РФ викрала близько 4 400 дітей-сиріт із України.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Європейська комісія та Польща розпочинають ініціативу щодо пошуку українських дітей, яких російські військові незаконно вивезли з окупованих територій України.

Читайте також на сайті "Коментарі" – що допоможе ЗСУ уникнути втрат на фронті.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини