Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній президент Молдови поставив під сумнів територіальну цілісність України
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній президент Молдови поставив під сумнів територіальну цілісність України

Ігор Додон закликав чекати закінчення війни, щоб з'ясувати, кому належить Крим та інші території на сході та півдні України.

27 червня 2024, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Молдови у 2016-2020 роках Ігор Додон заявив, що для визначення приналежності тимчасово окупованих Росією територій потрібно дочекатись закінчення бойових дій. Таким чином колишній лідер Молдови поставив під сумнів територіальну цілісність України.

Колишній президент Молдови поставив під сумнів територіальну цілісність України

Колишній президент Молдови Ігор Додон. Фото з відкритих джерел

Експрезидент Молдови Ігор Додон дав інтерв’ю виданню "Настоящее Время", де відповів на кілька питань щодо війни в Україні. Коли Додона запитали, хто розпочав повномасштабне вторгнення та ввів війська в Україну, молдовський політик заявив, що "всі сторони винні в тому, що сталося в Україні".

На питання про територіальну цілісність України, зокрема про те, кому має належати Крим, Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області, Додон закликав дочекатись мирних переговорів та закінчення війни.

"Хтось каже, що ці області – частина Росії, хтось каже, що частина України. Тому дочекаймось, що відбуватиметься за результатами переговорів і закінчення війни в Україні", — відповів Додон.

Крім того, колишній президент Молдови заявив, що бачив різні позиції щодо трагічних подій в Бучі. За його словами, "дехто каже, що це постановка", однак, Додон відмовився ствердити чи це так, назвавши події в Бучі "жахливими".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови Мая Санду розповіла, чи пропонувала їй Україна військову допомогу для розв'язання питання Придністров'я.

Також "Коментарі" писали, що проросійська опозиція Молдови приїхала до Москви, де об'єднали свої сили і створили антиєвропейський блок під назвою "Перемога".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини