Головна Новини Суспільство події Кремль у захваті: у сусідній з Україною країною з'явився антиєвропейський політичний блок
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль у захваті: у сусідній з Україною країною з'явився антиєвропейський політичний блок

Проросійські сили Молдови об'єдналися під брендом "Перемога"

22 квітня 2024, 08:25 comments4850
Поділіться публікацією:

Проросійська опозиція Молдови у неділю приїжджала до Москви. Там вони створили новий антиєвропейський політичний блок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Кремль у захваті: у сусідній з Україною країною з'явився антиєвропейський політичний блок

Проросійські сили Молдови у Москві створили антиєвропейський блок. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Блок під назвою "Перемога" пов'язаний з олігархом Іланом Шором, що втік, прагне кинути виклик президенту Майє Санду та її проєвропейському уряду на виборах, які пройдуть у період з жовтня по середину 2025 року. Мета блоку – зірвати запланований процес вступу країни до Європейського Союзу.

Шор засуджений до 15 років позбавлення волі в Молдові за організацію афери, внаслідок якої з банківської системи країни було вкрадено 1 млрд. доларів. На даний момент він живе в Ізраїлі, де народився і часто їздить до Москви. Молдова запросила його екстрадицію через Інтерпол.

Офіційна молдавська влада попередила, що угруповання є основним інструментом, який Москва використовує, щоб спробувати дестабілізувати країну.

"Вся країна побачила в Москві зрадників країни. Вони були там створені, неподалік Кремля, щоб було зрозуміло, на кого вони працюють і кому служать", — заявив у Facebook Андрій Спіну, міністр інфраструктури та регіонального розвитку, член правлячої партії PAS.

Зазначається, що згідно з останнім опитуванням громадської думки, опублікованим у Кишиневі, дві партії, пов'язані з Шором — "Шанс" і "Ренесанс" — мають підтримку на рівні 11,7%. Дві інші партії не були включені до опитування, оскільки вони ще надто малі, а п'ята, партія "Шор", була визнана у Молдові неконституційною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що думають у Молдові про заморожування війни в Україні та територіальні поступки Путіну: результати опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини