Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній американський депутат воює на боці Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній американський депутат воює на боці Росії

Звинувачений у насильстві над дітьми американський депутат підписав контракт з армією Росії для війни в Україні.

8 квітня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній депутат міської ради та член національної гвардії Вілмер Пуелло-Мота втік з США через підозру у педофілії та приєднався до російської армії. Американець, ще до підписання контракту зі Збройними силами РФ брав участь у війни в Україні, зокрема у боях під Авдіївкою.

Колишній американський депутат воює на боці Росії

Вілмер Пуелло-Мота. Фото з відкритих джерел

28-річний Вілмер Пуелло-Мота мав постати перед судом 9 січня через виявлений у нього на телефоні сексуальний вміст з неповнолітніми дітьми. Однак американець зник безвісти за два дні до початку процесу.

На початку квітня в мережу потрапило відео, де Пуелло-Мота помітили у російському військкоматі в і Ханти-Мансійськ на заході Сибіру. Американець в кімнаті з портретами Путіна та Шойгу підписав контракт з російською армією.

Однак, він ще до підписання брав участь в активний бойових діях на території України. Коли Росія у лютому захопила Авдіївку, у мережу потрапив запис з розмитим американським солдатом. Він встановлював прапор США на руїнах українського міста в підтримку Росії.

"Я прийшов тут, щоб встановити прапор США на знак дружби та підтримки всього того, що тут терплять люди. Я гордий бути тут", — сказав американець з розмитим лицем та додав, що "я точно зробив би це знову".

Як пишуть американські ЗМІ, попри розмите лице на відео Вілмера Пуелло-Мота впізнали по голосу його знайомі. 

Після зникнення з США на його сторінці у Facebook з’явилось фото у військовій формі, де він керує безпілотником. Крім того, його статус роботи був змінений на роботу в Міноборони РФ.

Колишній американський депутат воює на боці Росії - фото 2

Історію американця активно поширює російська пропаганда, яка стверджує, що Віл служив в армії США, однак нібито усвідомив ситуацію в Україні та приїхав воювати за Росію як доброволець. Попри це, російські пропагандисти не згадують про втечу американця через підозру у педофілії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іноземці, які потрапили в український полон розповіли, чому пішли воювати за Росію.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, яким чином Росія вербує індійців на війну в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини