Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли ЗСУ продовжать активний наступ на півдні України – що чекає на Кримський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли ЗСУ продовжать активний наступ на півдні України – що чекає на Кримський міст

Для деокупації Криму ЗСУ потрібно отримати плацдарм

20 липня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Якщо раніше українці жили в очікуванні початку контрнаступу ЗСУ, то тепер живуть в очікуванні того самого прориву, який дозволить прискорити темп наступу українських військ. Зокрема основні очікування просування ЗСУ саме на півдні. У зв'язку з цим постає питання – коли розпочнеться активний наступ на південному напрямку? І чи настане той момент, коли Кримський міст буде не просто підбитий, а повністю знесений? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Коли ЗСУ продовжать активний наступ на півдні України – що чекає на Кримський міст

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Просуватися на півдні почнемо після повного знекровлення ворога

Військовий аналітик Олексій Гетман в інтерв'ю "РБК-Україна" зазначив, що контрнаступ українських захисників на півдні посилиться після повного знекровлення ворожих військ. Поки що виснаження російських військ на півдні не сталося. Нема того темпу, який хочуть побачити всі українці.

Експерт вважає, що треба дочекатися двох речей. По-перше, щоб у ворога почався голод у снарядах. А по-друге, щоб противнику стало не вистачати на полі бою артилерійських стволів.

"Ситуація така, що ми призупинили активні наступальні дії через заміновані поля і щільний артилерійський вогонь. Це не є чимось катастрофічним. Прямо зараз ми знищуємо логістику, склади, інфраструктуру та артилерію", — висловився Гетман.

Про звільнення тимчасово окупованого Криму можна буде говорити, коли звільнимо лівобережжя Херсонської області та частину Запорізької

Військовий експерт, офіцер резерву ЗСУ Андрій Крамаров в інтерв'ю сайту "Обозреватель" висловив думку, що просування української армії на південному напрямку безпосередньо пов'язане з тим, як довго ще простоїть Кримський міст. Українські захисники зможуть повністю знищити Кримський міст, коли вийдуть до Азовського моря, упевнений експерт.

Крамаров вважає, що завдання №1 для ЗСУ – це деокупація лівобережжя Херсонської області та частини Запорізької. Щойно це завдання буде виконано, можна буде говорити про звільнення Криму, передувати чому має бути знищення Кримського мосту.

"...Для того, щоб звільнити Крим, потрібно отримати плацдарм. Це південь — лівобережжя Херсонської області, Запорізька область... Якщо ми отримаємо такий плацдарм, наприклад, до кінця цього року, як тільки ми вийдемо до Азовського моря, буде зруйновано дощенту Кримський міст...", — заявив Андрій Крамаров.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові вибухи на Кримському мосту – куди може повернути ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини