Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли запустять електронний кабінет військовозобов'язаного: відповідь Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли запустять електронний кабінет військовозобов'язаного: відповідь Міноборони

Електронний кабінет військовозобов'язаного запустять на початку другого кварталу цього року

19 січня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Міноборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Коли запустять електронний кабінет військовозобов'язаного: відповідь Міноборони

Електронний кабінет військовозобов'язаного. Фото: із відкритих джерел

"Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це досить короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий", – наголосила заступник міністра.

За її словами, у кабінеті військовозобов'язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації і далі ці дані вже використовуватимуть ТЦК.

Чорногоренко також пояснила, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов'язаних, резервістів та призовників у системі "Оберіг".

Вона наголосила, що це дозволить наповнювати "Оберіг" за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок та ксерокопій.

"Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані у режимі реального часу з інших реєстрів", — заявила вона.

Також заступник міністра зазначила, що реєстр військовозобов'язаних не розміщуватиметься у хмарних сховищах країн-членів НАТО.

"Він розміщений на території України. Це важливо відзначити та сказати, що цей реєстр буде перебувати на території України. Він уже розгорнутий, вже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації", – підсумувала Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо е-реєстру військовозобов'язаних.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зміниться мобілізація в Україні після ухвалення нового закону: з чим багато проблем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини