Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли з'явиться оновлений законопроєкт про мобілізацію: відповідь Арахамії
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли з'явиться оновлений законопроєкт про мобілізацію: відповідь Арахамії

Нардепи чекають від Кабінету міністрів якісний законопроєкт, який готові збиратися та розглядати у залі для голосувань

12 січня 2024, 14:44
Поділіться публікацією:

Верховна Рада запропонувала поправки до законопроєкту про мобілізацію, який повернули до Кабінету Міністрів. При цьому термін подання нового проєкту закону ніхто не встановлював. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Коли з'явиться оновлений законопроєкт про мобілізацію: відповідь Арахамії

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

Глава "слуга народу" у парламенті розповів, що Комітет із нацбезпеки надав багато пропозицій. Наприклад, щодо мобілізації транспорту до ФОПів. Парламент виступив проти цього.

"Ми сказали, що такого не може бути. Ми сказали про інвалідів — ми не допустимо того, щоб інваліди 3 групи могли йти до призову, тому що там багато людей, які не мають одного з органів, або хворих на туберкульоз. Навіщо це в армії?", – пояснив нардеп.

Арахамія підтвердив, що є питання щодо пропозиції розсилати повістки електронною поштою.

"Взагалі не можна обговорювати, яким чином, надіславши повістку, починається кримінальна відповідальність за ухилення, хоча людина може просто не мати такого доступу", — заявив парламентар.

Він додав, що у комітеті Ради багато часу присвятили темі навчання мобілізованих. Парламент хоче, щоб у новому законі була норма щодо обов'язкового навчального курсу. Рівень навчання у навчальних центрах має суттєво покращитись. Прямо у законі у рекомендаціях має бути прописано, що кожен мобілізований має пройти обов'язковий підготовчий курс.

Щодо термінів подання нового закону, то Давид Арахамія відповів, що це питання не обговорювалося.

"Ми сказали так – що ми розуміємо, якщо військовим потрібно, ми зберемося у будь-який день чи вночі, і всі голосуватимемо. Просто дайте якісний документ", — заявив Арахамія.

Читайте також на порталі "Коментарі" – законопроєкт про мобілізацію: що означають нові рішення та що можемо отримати у результаті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини